20-08-2014 - Surfen, Nieuws

De deelnemerslijst voor het Benelux kampioenschap is bekend!

O’Neill JACKPOT – Het Benelux kampioenschap golfsurfen? Het doel van SurfBenelux is om surfers uit Nederland, Luxemburg en België samen te brengen. Tijdens dit jaarlijkse evenement vertegenwoordigen surfers uit de Benelux hun land in de golfsurfsport. De vlaggendragers krijgen op een groot podium de mogelijkheid om zijn/haar kunsten te vertonen. De uiteindelijke winnaar zal er met de titel Benelux Kampioen 2014 vandoor gaan.

Wat staat jullie als wildcards dit jaar te wachten? Dit jaar hebben wij ons totale concept uitgebreid. In dit concept is het ons doel om surfers in de Benelux op alle mogelijke manieren aan te spreken: van wedstrijdsurfer tot surfer die laid-back wil genieten van puur vette actie. Het 2014 concept bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Benelux kampioenschap [Scheveningen]
Op basis van het Nederlands, Belgisch en Benelux kampioenschap 2013/2014 zijn de beste 16 surfers in de categorieën shortboard MEN, shortboard WOMEN en Junioren geselecteerd. Deze surfers krijgen de mogelijkheid om het van 6-10, 13-19 oktober tegen elkaar op te nemen in Scheveningen. De wedstrijd zal hoogstwaarschijnlijk op één dag plaatsvinden. Wij willen jullie vragen in deze periode met een flexibele agenda rekening te houden; de wedstrijd zal namelijk plaatsvinden op de dag met de beste golven. Deze waiting period in oktober zal hopelijk voldoende golven opleveren. Uit voorzorg zullen alle deelnemers namens SurfBenelux een verlofbrief ontvangen; deze kan dan aan opleidingen en/of werk worden getoond. We willen natuurlijk dat iedereen bij dit evenement aanwezig kan zijn!

2. Speciale prijs voor top 3!
De beste drie surfers per categorie uit de bovengenoemde wedstrijd zullen het van 20-26 oktober nogmaals tegen elkaar opnemen. Dit zal gebeuren op één van de beste Europese locaties. Deze reis wordt in zijn geheel door ons vergoed! Het enige wat de genodigden hoeven te doen is hun tas te pakken en te zorgen dat ze klaar zijn om te vlammen. Gedurende deze week zullen zij met media, sponsoren en enkele pro surfers in het Board ‘n Breakfast te Labenne (Frankrijk) verblijven. Van deze wedstrijd zal een professionele film worden geëdit. Deze zal later in het jaar worden vertoond. Het zal een week vol spetterende actie worden: denk aan dikke barrels en de beste tricks.

3. Prijsuitreiking en video première
Op vrijdag 31 oktober zal er een feest en video première in Tuschinski Amsterdam gehouden worden. Dit is een vet feest met daarbij de officiële bekendmaking van de Benelux Kampioen 2014! Alle kampioenen zullen in het zonnetje worden gezet en er zal bekend worden gemaakt wie de vette prijzenpot mee naar huis neemt. Tevens zal tijdens deze avond ook de internationale première van de nieuwe Jeremy Jones film plaats vinden (film Higher). Be there!

Om het voor jullie zo duidelijk mogelijk te maken, hebben wij hieronder een kleine agenda toegevoegd (overzicht data):
6-10, 13-19 oktober: Benelux kampioenschap
20-26 oktober: Speciale actie (filmopname Board ‘n Breakfast Labenne). Beste 3 surfers per categorie
31 oktober: Prijsuitreiking, feest en video première SurfBenelux

Alle deelnemers zullen binnen nu en een maand meer informatie betreffende het Benelux kampioenschap ontvangen. Uiteraard hopen wij dat jullie hierbij kunnen zijn en dat jullie de bovenstaande data in jullie agenda kunnen vastzetten.

Deelnemerslijst 2014:

Shortboard
Boris Feillon, Daniel Spaans, Erik Ringelberg, Jelle de Roode, Kaspar Hamminga, Marijn Bouwmeester, Michael Weterings, Pascal van de Mast, Pepijn Tigges, Robin Kersbergen, Roy van Eijk, Achile Kindt, Mathias Vanoverbeke, Sebastian Brugmans, Vincent Vandeputte, Matt Marcantuoni

Vrouwen
Dominga Valdes, Jasmin Debeer, Julia van Rooij, Julie Lauwers, Laura Frencken, Martine Geijsels, Melody Sturm, Mirna Boelsma, Roxy Diephuis, Veerle Scholtes, Willemien Hoogeveen, Marjolein Debeer, Delphine Vanhooren, Camille Kindt, Marie Vermeesch, Rheanna Rosenbaum

Junioren
Cedric Olivier, Fabian Salawanej, Jack Verbreaken, Keith Marcantuoni, Pepijn Tigges, Pim Wijker, Quint in’t Veld, Sjoerd Tummers, Tom Boelsma, Tom van Beek, Vincent Feillon, Michiel van Acker, Arne Kindt, Dean Vandewalle, Vincent Vandeputte, Arnaud Bailyu

 van