03-09-2013 - Mountainbiken, Nieuws

De Derpbikers Beachrace 9 november 2013

Een strandrace, but not as we know it!

Na het succes van de afgelopen jaren, gaat de leukste en gezelligste strandrace van het jaar dit najaar weer van start. Op 9 NOVEMBER 2013 organiseren de Derp bikers  uit Egmond aan Zee de spectaculaire Derp Bikers Beachrace. Dit jaar is het deelnemerveld verdubbeld, van 150 naar 300 mannen en vrouwen die gaan strijden om de felbegeerde Derp Bikers Beach Cup. Vorig jaar werd de strijd in een fenomenale eindsprint tussen Ramses Bekkenk en Bram Imming beslist in het voordeel van Bram Imming.

Ook dit jaar zullen de deelnemers voor welgeteld 10 euro in de watten gelegd worden door de Derp Bikers. Koffie, cake en snert zijn natuurlijk inclusief evenals een dikgevulde goodiebag voor elke deelnemer.

De strandrace start vlakbij de hoofdafgang in Egmond aan Zee en kent in principe een afstand van 40 km. Zijn de weersomstandigheden dermate van invloed dat het de prestaties zeer negatief gaat beïnvloeden dan wordt de afstand tot de keerpunten ingekort. Gedurende de race passeert de deelnemer meerdere malen het startpunt. Om het kaf van het koren te scheiden zijn er obstakels aangebracht rond het startpunt. De obstakels zorgen ervoor dat het peloton uit elkaar wordt getrokken en levert spectaculaire actie-momenten op.

Na afloop vind in Sportcafé Egmond de prijsuitreiking plaats, is er versterking voor de inwendige fietsheld(in), een loterij met geweldige prijzen en last but not least een knallende afterparty met live-muziek van een band die zijn gelijke in het circuit niet kent.

Omdat er dit jaar ook weer veel interesse is van mensen van “ver weg“ zijn er ook deze editie weer mogelijkheden voor overnachten (tegen hele scherpe tarieven) voor de deelnemers en hun aanhang. De inschrijvingen zijn reeds in volle gang en het maximale aantal inschrijving nadert snel, dus haast je en maak deel uit van een uniek evenement.

meer informatie nodig: Inschrijving@derpbikersbeachrace.nl
inschrijven doe je hier: www.derpbikersbeachrace.nl/aanmelding.php

 

 van