09-06-2016 - Mountainbiken, Nieuws

De eerste ‘tread cutter’ voor MTB banden

Scherpe sneden voor fine-tuning: Schwalbe presenteerde de eerste ‘tread cutter’ voor MTB banden tijdens de eerste manche van de wereldbeker downhill in Lourdes, Frankrijk, van 7 tot 10 april. De tang, met een exact in hoogte verstelbare functie, maakt het mogelijk om de noppen van je banden met precisie in te korten.

Tread Cutter

“Ook al hebben wij voor elk soort terrein een geschikt profiel, soms zijn er onvoorspelbare trail condities die om een uniek profiel vragen waarmee de perfecte balans in rolweerstand en grip kan worden bereikt”, zegt Michael Kull van Schwalbe Marketing en Race support. “Met de ‘tread cutter’ kunnen rijders het profiel van hun band nog optimaler aanpassen aan de betreffende omstandigheden”.

Zo kunnen bijvoorbeeld de robuuste centrale noppen van de modderband Dirty Dan worden ingekort voor een lager rolweerstand. Of kan, zoals bij Hans Dampf, de schoudernoppen worden bijgesneden, zodat meer ruimte wordt gecreëerd en het profiel agressiever wordt. Noppen die door gebruik “rond” zijn afgesleten krijgen weer rechte hoeken. Kull: “Dit is de eerste ‘tread cutter’ die specifiek ontwikkeld is voor MTB banden. Hiermee kun je de noppen met precisie en met gladde randen tot de vereiste hoogte bijsnijden dankzij de hoogteverstelling.”

De ‘tread cutter’ is nu verkrijgbaar bij de vakhandel. Voor meer informatie over de Tread Cutter bezoek je de volgende website.

Word-abonne---banner---UpDown

 van