07-03-2022 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

De Endura GV500 collectie

Kampvuur kleding

De opkomst van het gravelen heeft ertoe geleid dat veel ‘regels’ zoals die binnen het wielrennen al sinds jaar en dag bestaan aan verandering onderhevig zijn. Je kan met je dropbar-fiets nu overal fietsen waar je wilt, het avontuur is belangrijker dan de gemiddelde snelheid en ook het strakke pak is geen must meer voor de gravelaar van nu. Het Schotse Endura, met zijn roots in het mountainbiken, is dan ook een van de eerste merken die een volledig specifieke gravelkleding-collectie presenteert, met de naam GV500. Tijdens de eerste Gravel Games in het Duitse Herten hebben we het uitgebreid kunnen testen.

Afgelopen lente is de collectie gestart met de strak sluitende Reiver-bibshort en -shirt en de meer baggy uitgevoerde Foyle-set. Om de collectie bruikbaar te maken gedurende alle seizoenen zijn nu ook een gevoerd jack en een waterdichte jas, short en broek geïntroduceerd.

De Endura GV500 insulated jacket is geconstrueerd van een zeer lichte stof welke geïsoleerd is met Primaloft Gold. Een mooie combinatie van warmte met de mogelijkheid tot ventilatie maakt dit jasje een alleskunner. De capuchon is vooral prettig wanneer je niet op de fiets zit, je verliest tenslotte zeer veel warmte via je hoofd, maar deze zit niet in de weg wanneer je wel rijdt. Je propt hem in de linkerzak als je hem niet nodig hebt, zodat hij makkelijk is mee te nemen.

De Endura GV500 waterproof jacket past perfect over het gevoerde jack om zodanig een warme en waterdichte set-up te realiseren. Het jasje is uiterst minimaal, in het ontwerp zijn geen zakken of ventilatieopeningen opgenomen, wel een capuchon die over je helm past. Er zit alleen een borstzakje in waar je hem in kan proppen. Het waterdichte drielaags Exoshell 40-materiaal biedt een goede mix van waterdichtheid en ademend vermogen.

De jacks en shirts zijn verkrijgbaar in het zwart, mosgroen of paprika-oranjerood. De diverse broeken en bibs zijn zwart, de Foyle-short is daarnaast ook in het mosgroen verkrijgbaar. Tot slot zijn er de Endura GV500 waterproof shorts en trousers, gemaakt van hetzelfde Exoshell 40-materiaal als de jas. Ze zijn extreem licht van gewicht en nemen weinig plek in, dus ideaal om mee te nemen op meerdaagse trips, om tevoorschijn te halen als het weer omslaat.

Tijdens dit koude en druilerige weekendje fietsen in het Ruhrgebied werd al snel duidelijk dat de uitgebreide Endura GV500-collectie niet alleen gemaakt is voor op de fiets, maar ook prima functioneert bij het kampvuur of voor je tent. De kleding is ontwikkeld in samenwerking met James Hayden, een ultraracer die meerdere extreme wedstrijden heeft gewonnen. Tijdens dit soort races is het van het grootste belang dat je onder alle omstandigheden warm en comfortabel kan blijven. Dit is duidelijk terug te zien in de collectie, die ontworpen is met het oog op comfort, duurzaamheid en kwaliteit.

Prijzen

  • GV500 Waterproof Jacket € 179,99
  • GV500 Insulated Jacket € 169,99
  • GV500 Waterproof Short € 99,99
  • GV500 Reiver S/S jersey € 109,99
  • GV500 Reiver Bibshort € 139,99
  • GV500 Foyle Shorts € 99,99

Tekst THOMAS ETTEMA foto’s DAN ZOUBEK


Dit artikel komt uit Wielrenblad #4. Dit magazine is nog steeds te bestellen in de webshop. Klik hier voor de webshop. Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van