07-04-2023 - Nieuws, Wielrenblad

De gloednieuwe Trek Émonda ALR is ultralicht en sneller dan ooit!

Trek heeft vandaag een nieuwe Émonda ALR gelanceerd, de scherpst geprijsde racefiets in hun collectie. Deze derde generatie van de Émonda ALR heeft een ongelofelijk licht en sterk Alpha Aluminium en compleet herontworpen frame. Met het race-specifieke geometrie kun je nog sneller klimmen, op het vlakke harder doortrekken en sprinten naar de finishlijn.

De lichtste aluminium racefiets van Trek

De Émonda ALR is opgebouwd rond een sterk en ultralicht 300 Series Alpha Aluminium frame, fraai afgewerkt met Invisible Weld-technologie. Iedere overbodige gram is eraf geschaafd zodat de fiets zo snel, licht en betaalbaar mogelijk is, zonder af te doen aan zijn uitzonderlijke rijkwaliteiten.  

Snel. Sneller. Snelst. 

De derde generatie Émonda ALR heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt en heeft nu dezelfde racewaardige kenmerken als de duurdere carbon modellen, waaronder aerodynamische Kammtail-buisvormen en geïntegreerde bekabeling die de luchtweerstand ten opzichte van het vorige model flink verlagen.

Winnende zithouding 

De voor wedstrijden geoptimaliseerde H1.5-geometrie geeft rijders de perfecte houding voor maximale krachtontwikkeling zonder aerodynamische nadelen.

Twee modellen, drie kleuren en een los frame-set

De Émonda ALR komt er in twee varianten. Een ALR 5 met een mechanische Shimano 105 groep en een totaalgewicht van 9 Kg. Elektronisch schakelen met een Shimano 105 Di2 groepset kan met een ALR 6. Deze fiets komt uit op een gewicht van 8.80 Kg. Wil je liever zelf de opbouw van je fiets verzorgen dan is een losse frame-set een mooi uitgangspunt van een lichtgewicht alu racer.

ModelKleurAdviesprijs
Émonda ALR 6Dnister Black€    3,399.00
Émonda ALR 5Trek Black & Azure to Living Coral Fade€    2,499.00
Émonda ALR frame-setDnister Black & Era White€    1,399.00

De Émonda ALR is per direct beschikbaar via trekbikes.com en het wereldwijde dealernetwerk van Trek.


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van