10-06-2011 - Mountainbiken, Nieuws

De grootste Enduro Racing wedstrijden

De nieuwste trend in mountainbiken is enduro racing ofwel duurwedstrijden van 30 a 40 km met 3 tot 6 grote afdalingen. Enduro racing is de snelstgroeiende discipline van mountainbiken in Europa. Een van de grootste evenementen zetten wij op een rijtje:

1. X0 Enduro in Winterberg, Duitsland

De X0 Enduro is 20 km groot waar zo’n 300 rijders aan meedoen. Het vind plaats op de beste trails van Winterberg Bikepark, met zes speciale stadiums met een grote verscheidenheid van terrein. Van bermen en jumps naar singletracks in bossen.

2. Superenduro in Italië

Een van de meest gevestigde enduro racing wedstrijden in Europa. 3000 rijders nemen deel aan dit circuit. Superenduro lijkt veel op auto rally of motorbike enduro racing. De rijder zal een maximaal toegestane tijd  moeten neerzetten om te kwalificeren.

3. Gravity Enduro in Groot-Brittannië

De Gravity Enduro is de eerste Enduro racing in zijn soort. Met vijf wedstrijden op toplocaties gelegen in het Verenigd Koninkrijk is dit perfect als Enduro evenement. Ontzettend grote media aandacht voor zo’n 280 rijders die deelnemen aan de wedstrijden.

Onder de Enduro rijders van Europa SRAM X0 2X10 groep is zeer gewild. De combinatie van licht gewicht en duurzaamheid. Met de nieuwe opties zoals 22-36 en 24-38 versnellingsverhoudingen voor de kettingbladen voor, en de nieuwe Truvativ X0 kettinggeleider voor degene die 1×10 prefereren is X0 degene die gaat domineren op de Enduro events.

 van