21-12-2020 - Kitesurfen, Nieuws

2020 Gran Canaria KiteFoil Open European Championships – De Grote Finale!

DE GROTE FINALE

Gran Canaria heeft vandaag weer bewezen de toplocatie te zijn voor Europese decemberzeilen, met een perfecte wind van 16-20 knopen voor de laatste racedag. Theo de Ramecourt (FRA) verzekerde zich van de algemene overwinning in de open divisie, waarbij Ellie Aldridge (GBR) de titel voor vrouwen won en Arthur Lhez (FRA) de kampioen onder 19 kroonde.

Guy Bridge (GBR) voerde het peloton vroeg in de eerste race van de dag aan, maar Maxime Nocher (FRA) slaagde erin om in te halen bij het eerste punt voor de wind en zeilde een hogere koers op de volgende bovenwinds, terwijl Theo de Ramecourt een lagere, snellere koers zeilde, erin geslaagd om in te halen door de eerste overstag. De voorsprong werd vergroot door de tweede downwind, waarbij Theo een comfortabele overwinning behaalde in de eerste race van vandaag op Maxime, terwijl Martin Dolenc (CRO) het podium completeerde.

Voor meer informatie en uitslagen klik hier!