11-03-2011 - Windsurfen, Nieuws

De grote Zuid-Afrika windsurfgids

Als in Nederland de winter onverbiddelijk intreedt, de meertjes dichtvriezen en de eerste Elfstedentocht fanaten zenuwachtig beginnen te worden, trekken vele windsurfers zuidwaarts. Sinds begin jaren negentig de eerste surfpioniers Zuid-Afrika ontdekten als overwindsurfspot is er veel veranderd. Een ding bleef: de beste windsurfomstandigheden die je je maar kan wensen. Daarom hier een verhaal met alle ins en outs over overwinteren in Kaapstad. Van de voorbereiding tot de terugreis, Zuid-Afrika uncovered!

 

Woord: Mart kuperij, Beeld: Brendan pyatt, Nikaj Droop, Bert den Boer, Thorsten Indra, Garzke/Franova, Bram Derks, Mart Kuperij. Met dank aan Nikaj Droop, Bert den Boer, Mike bossaert, Rik Fiddicke, Gilles Melis.

 

VOORBEREIDING
De beste tijd om naar Zuid-Afrika te gaan ligt zo tussen november en februari. Dan is de zuidooster het meest constant, de temperatuur het best en de kans op golven het grootst. En laat dit nou net het moment zijn dat in Nederland de kou begint toe te slaan… in dit artikel vertellen we je alles over overwinteren in Zuid-Afrika! Voordat het zover is, zul je een aantal dingen moeten regelen. Dingen als je vlucht, accommodatie en je autohuur kun je het beste van tevoren in orde maken, dan heb je tegen de tijd dat je gaat geen stress en kom je niet voor plotselinge verrassingen te staan.

VLIEGEN
Zuid-Afrika ligt niet om de hoek, je zult er een uur of twaalf in het vliegtuig voor over moeten hebben om de koude golven van Kaapstad te mogen rippen. De meeste Nederlanders kiezen ervoor te vliegen met het Duitse LTU. Geen wonder: de LTU is een van de meest makkelijke luchtvaartmaatschappijen als het op windsurfbagage aankomt. Voor 30 euro koop je een LTU card waarmee je 30 kg windsurfspullen mee mag nemen naast de standaard 30 kg (10 kg extra vanwege de LTU card!) gewone bagage. Nou zal de gemiddelde windsurfset (1 board, 3 _ɬ

 van