20-11-2013 - Kitesurfen, Nieuws

De HTC Atlantic Kite Challenge van start

De HTC Atlantic Kite Challenge gaat vandaag van start. In deze challenge steken zes kitesurfers non-stop de Atlantische Oceaan over. De groep vertrekt volgens planning vandaag om 12.30 uur Nederlandse tijd vanuit de haven van Fuerteventura om 2 tot 3 weken later, afhankelijk van de weersomstandigheden, via de Zuid-Atlantische route aan te komen in het Caribisch gebied. De kitesurfers wisselen elkaar tijdens de 6000 km lange tocht om de twee uur af en kiten dag en nacht. De groep wordt op deze langste ‘downwinder’ ooit begeleid door een catamaran van 50 feet, de Lagoon 500 Double A, en een professionele bemanning.

HTC bood als hoofdsponsor één persoon de mogelijkheid mee te gaan om verslag te doen van deze spectaculaire oversteek met de HTC One. Deze plek aan boord van de catamaran die de kitesurfers begeleidt is vergeven aan Bram de Vos, die zich via het RTL-platform had opgegeven.

HTC Crew

Het HTC Atlantic Kite Challenge-team
Om de maximale veiligheid te garanderen tijdens de reis, zijn er behalve het kite-team, ook een ervaren kapitein en een medicus aan boord van de catamaran.

Filippo van Hellenberg Hubar
Fervent kitesurfer en bedenker van het idee de Atlantische Oceaan over te steken. Na zijn studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft is Filippo gestart als strategisch consultant. In deze functie heeft hij ervaring opgedaan met project management. Zijn liefde voor het kitesurfen en zijn ervaring met project management hebben ervoor gezorgd dat de HTC Atlantic Kite Challenge werkelijkheid is geworden.

Camilla Ringvold
De enige vrouw in het team. Camilla heeft meerdere Noorse kite-kampioenschappen op het water en in de sneeuw op haar naam staan. Zij is tevens eigenaar van een van de grootste kiteshops in Noorwegen, geeft kitelessen en organiseert grote evenementen.

Max Blom
Max is een bekende in de kitesurf-wereld. Hij is medeoprichter van surfkledingmerk Mystic en reist de hele wereld over om zijn visie op zoveel mogelijk plekken te delen, van onderhandelingen met het verre oosten tot fotoshoots en competities in de Caribbean. Zijn liefde voor kitesurfen is in 2003 ontstaan en al meer dan tien jaar ondersteunt hij de sport met technische innovaties.

Eric Pequeno
Eric is een geboren kitesurfer uit Michigan. Hij heeft ervaring in skateboarding, snowboarding, wakeboarding en paddleboards, maar heeft zich sinds 2008 volledig toegelegd op kitesurfing. Passie en toewijding hebben ervoor gezorgd dat hij diverse bedrijven heeft opgestart en leidt. Hierdoor is hij in staat zijn passie voor kitesurfen voort te zetten.

Dennis Gijsbers
Dennis is een producer in de advertentiewereld. Hij staat bekend als een van de early-day kiters en is founding father van de Nederlandse kitebuggy scene. Daar heeft hij diverse internationale prijzen in de wacht gesleept. Inmiddels heeft hij de overstap gemaakt van land naar water en heeft hij zich volledig toegelegd op kitesurfen.

Ike Frans
Ike heeft 13 jaar ervaring met kiten op de Noordzee. Zijn enorme passie voor het kitesurfen  vertaalt zich in het feit dat hij in de winter naar warmere oorden vertrekt om daar te kunnen blijven kitesurfen. Ike neemt deel aan wedstrijden en is in 2012 en dit jaar Nederlands Kampioen geworden op de lange afstanden.

Enable Passion
De HTC Atlantic Kite Challenge wordt georganiseerd vanuit de stichting Enable Passion. Deze stichting, zonder winstoogmerk, stelt zich ten doel mensen te inspireren hun passies te realiseren, door het organiseren en uitvoeren van buitengewone en grensverleggende projecten.

HTC sponsort het team omdat de enorme drive waarmee zij dit project oppakt, aansluit bij het merk. “HTC staat voor innovatie en het continu willen verleggen van grenzen. Het Enable Passion-team bestaat uit changemakers, mensen die op een andere manier naar de wereld kijken, hun grenzen verleggen en anderen willen inspireren hetzelfde te doen. Vandaar dat HTC dit initiatief graag ondersteunt”, aldus Mark Moons, General Manager Western Europe van HTC.

 van