05-07-2024 - Nieuws, Wielrenblad

De kracht van de Orbea Orca Aero: Arnaud de Lie’s wapen in de Tour de France 2024

Tijdens de Tour de France 2024 gebruikt Arnaud de Lie van Lotto Dstny een heel bijzondere uitvoering van de Orbea Orca Aero. Deze fiets is ontworpen en afgestemd op de behoeften van de Belgische wielrenner en topsprinter , waarbij elke component zorgvuldig is gekozen voor optimale prestaties.

Het gevoel van vermogen dat een grote aerodynamische fiets biedt, is moeilijk te overtreffen. Welke wielrenner blijft onverschillig voor een fiets die ontworpen is om extra wattages te genereren? Welke professional zegt nee tegen een fiets die zijn vermogen optimaal benut voor maximale snelheid? De Orca Aero biedt deze voordelen om de hele dag alles te geven, zonder enige aarzeling. Lang leve de fiets die emotionele en rationele verlangens samenbrengt – lang leve Aero.

In het professionele wielrennen zijn partnerschappen van cruciaal belang. De juiste combinatie kan het verschil maken tussen een goed team en een fantastisch team, tussen “bijna” en het podium. Bekijk in de meest recente video de eerste stappen van hoe Orbea en Lotto Dstny hun krachten bundelden.

Uit het verleden is geleerd dat er zelden grotere verbeteringen worden bereikt als er alleen rekening wordt gehouden met aerodynamica, rigiditeit en gewicht als afzonderlijke factoren in het ontwerp. Een belangrijke verbetering op één van deze drie gebieden betekent altijd een negatieve impact op de andere twee. Daarom is geconcludeerd dat om de beste aerodynamische fiets te bouwen, het essentieel is om een evenwicht te vinden tussen deze drie elementen. Hierdoor worden extra rendementsfactoren gevonden die de wielrenner in staat stellen zijn efficiëntie tot het maximum te verhogen.

De Orca Aero van Arnaud de Lie

Tijdens de Tour de France 2024 gebruikt Arnaud de Lie van Lotto Dstny een speciaal aangepaste Orca Aero. Deze fiets is ontworpen en afgestemd op de behoeften van de professionele wielrenner, waarbij elke component zorgvuldig is gekozen voor optimale prestaties.

Specificaties van de Orca Aero:

  • Frameset: Orca Aero maat 53 met Custom Paint
  • Cockpit: Vision Metron 5D EVO (120mm stuurpen – 400mm breedte)
  • Groupset: Shimano Dura Ace 9270 12-speed
  • Crankset: FSA K-Force TEAM Power Box 54/40 T 172.5mm
  • Zadel: Selle Italia SLR Team Edition
  • Banden: Vittoria Corsa Pro 28mm
  • Wielen: Oquo RP57 LTD of Zipp 454 NSW
  • Cassette: Shimano Dura Ace 11-30
  • Schijven: Shimano Dura Ace 160mm / 140mm
  • Pedalen: Shimano Dura Ace 9100

De combinatie van deze hoogwaardige componenten zorgt voor een fiets die niet alleen snel en responsief is, maar ook duurzaam en betrouwbaar. De Orca Aero biedt de perfecte balans tussen aerodynamica, rigiditeit en gewicht, waardoor Arnaud de Lie zijn volledige potentieel kan benutten tijdens elke etappe van de Tour de France.

Met de Orca Aero heeft Arnaud de Lie het ultieme wapen in handen om zijn concurrenten te verslaan en zijn weg naar het podium te veroveren. Het partnerschap tussen Orbea en Lotto Dstny belooft grootse prestaties en spannende momenten tijdens deze prestigieuze wielerwedstrijd.

Voor meer informatie klik hier.

 van