19-11-2015 - Nieuws, Wielrenblad

De langste fiets ooit

De langste fiets ter wereld komt volgens het Guinness Book of Records uit Nederland. Leden die deel uitmaken van Mijl van Mares Werkploeg hebben een tweewieler van maar liefst 35,79 meter gemaakt, een heus wereldrecord! 

In Maarheeze, een Brabants dorp, wordt ieder jaar de ‘Mijl van Mares’ georganiseerd voor zowel amateurs als professionele renners. De Werkploeg van dit evenement vond het tijd voor een ludiek initiatief om ‘De Mijl’ nog eens extra onder de aandacht te brengen. De langste fiets ooit trekt natuurlijk veel bekijks en werd daarom in 2011 al eens ingezet tijdens de Mijl van Mares.

Hoewel de fiets in eerste instantie niet als tandem werd ontwropen, heb je toch echt twee mensen nodig om vooruit te komen. Eén persoon zit voorop om te sturen en degene met de beste benen achterop om te trappen. De fiets is grotendeels vervaardigd uit stukken die ook worden gebruikt voor standbouw en concerten. Door deze constructie kan men voorkomen dat de boel helemaal doorzakt.

Bij elkaar weegt het exemplaar ruim 600kg, iets zwaarder dus dan de meeste modellen op de markt. De lengte is goed voor een heus wereldrecord, ze staan sinds kort in het prestigieuze boek! En dus is deze tweewieler officieel uitgeroepen tot langste fiets ter wereld. Check hier de beelden van deze bizarre bike!

 

 van