19-09-2012 - Mountainbiken, Nieuws

De Merida Experience

Een paar duizend euro uitgeven aan een fiets is iets waar wij mountainbikers aan gewend zijn. Om zeker te zijn dat dit geld ook goed besteed wordt gaan we naar testdagen en andere demo-evenementen door het land. Toch blijft altijd de vraag of het merk van jouw voorkeur juist dat specifieke model, met die specifieke afmontage in die ene maat bij zich heeft. Merida was bekend met dit probleem en wilde het (potentiële) klanten een stuk makkelijker maken door middel van de Merida Xperience Centre.

Tekst en foto’s: Michiel Rotgans

Het centrum bevindt zich in Apeldoorn, er staan ruim tachtig demomodellen klaar om gereden te worden en er ligt een mtb-parcours over de Veluwe om de hoek. Naast de fietsen van Merida vind je er ook alle modellen van Centurion en de UMF (United Merida Freeriders) lijn. “Super handig, je gaat daar langs en kan een dagje rijden op een fiets van achtduizend euro”, zou je denken. Aan al dit moois zijn wel een paar spelregels verbonden. Het centrum is juist in leven het geroepen om de dealers te helpen. Wanneer je serieus overweegt bij een Merida-dealer een bepaalde fiets aan te schaffen, koop je een zogenoemde ‘Ticket To Ride’ voor € 24,95. Hiermee kan je naar Apeldoorn gaan, de desbetreffende fiets uitproberen en mocht je binnen een jaar tot aanschaf van de bike overgaan dan krijg je dat geld gewoon weer terug. Wel zo eerlijk dachten wij.

Aangekomen bij het testcentrum krijgen we allemaal een 29’er onder onze kont geschoven. Het rondje over de Veluwe bestaat uit een combinatie van zand- en bosgrond. Brede paden worden afgewisseld met singletracks en hier en daar zijn jumps te vinden. Bij een aantal technische klimmetjes door het zand en over wortels wordt ons wederom duidelijk hoe goed je op die 29’ers kan klimmen. Het parcours is gevarieerd, zodat je de fietsen ook echt even op alle mogelijke manieren aan de tand kan voelen. Teruggekomen in het Xperience Centre liggen de handdoeken klaar en is er de gelegenheid om te douchen. Het wordt ons des te meer duidelijk wat voor toegevoegde waarde deze service van het fietsmerk biedt. Twijfel je dus bij de aanschaf van een Merida, zorg dan dat je die Ticket To Ride in handen krijgt.

Meer informatie: www.merida.nl

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van