19-09-2012 - Mountainbiken, Nieuws

De Merida Experience

Een paar duizend euro uitgeven aan een fiets is iets waar wij mountainbikers aan gewend zijn. Om zeker te zijn dat dit geld ook goed besteed wordt gaan we naar testdagen en andere demo-evenementen door het land. Toch blijft altijd de vraag of het merk van jouw voorkeur juist dat specifieke model, met die specifieke afmontage in die ene maat bij zich heeft. Merida was bekend met dit probleem en wilde het (potentiële) klanten een stuk makkelijker maken door middel van de Merida Xperience Centre.

Tekst en foto’s: Michiel Rotgans

Het centrum bevindt zich in Apeldoorn, er staan ruim tachtig demomodellen klaar om gereden te worden en er ligt een mtb-parcours over de Veluwe om de hoek. Naast de fietsen van Merida vind je er ook alle modellen van Centurion en de UMF (United Merida Freeriders) lijn. “Super handig, je gaat daar langs en kan een dagje rijden op een fiets van achtduizend euro”, zou je denken. Aan al dit moois zijn wel een paar spelregels verbonden. Het centrum is juist in leven het geroepen om de dealers te helpen. Wanneer je serieus overweegt bij een Merida-dealer een bepaalde fiets aan te schaffen, koop je een zogenoemde ‘Ticket To Ride’ voor € 24,95. Hiermee kan je naar Apeldoorn gaan, de desbetreffende fiets uitproberen en mocht je binnen een jaar tot aanschaf van de bike overgaan dan krijg je dat geld gewoon weer terug. Wel zo eerlijk dachten wij.

Aangekomen bij het testcentrum krijgen we allemaal een 29’er onder onze kont geschoven. Het rondje over de Veluwe bestaat uit een combinatie van zand- en bosgrond. Brede paden worden afgewisseld met singletracks en hier en daar zijn jumps te vinden. Bij een aantal technische klimmetjes door het zand en over wortels wordt ons wederom duidelijk hoe goed je op die 29’ers kan klimmen. Het parcours is gevarieerd, zodat je de fietsen ook echt even op alle mogelijke manieren aan de tand kan voelen. Teruggekomen in het Xperience Centre liggen de handdoeken klaar en is er de gelegenheid om te douchen. Het wordt ons des te meer duidelijk wat voor toegevoegde waarde deze service van het fietsmerk biedt. Twijfel je dus bij de aanschaf van een Merida, zorg dan dat je die Ticket To Ride in handen krijgt.

Meer informatie: www.merida.nl

 van