26-07-2017 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer - Mikel

De mooiste, lange doodlopende straten van Zwitserland.

Waarom zou je een fietsroute rijden waarbij je aan het einde weer via dezelfde weg terug moet? Patrick Seabase, een wielrenner die van extreme uitdagingen houdt, zegt: “Precies daarom.” De doodlopende stukken zijn in Zwitserland tot op heden onontdekt gebleven door wielrenners en dat is geheel onterecht. “Wat je op deze stukken te wachten staat, overtreft zelfs je stoutste verbeelding,” zegt Seabase. Doodlopende stukken zijn misschien niet de aangenaamste routes, maar wanneer je ze fietst, zal je zien dat ze meer dan de moeite lonen.

Steil bergopwaarts met Patrick Seabase.
Foto’s: Maurice Haas

Tekst: Roberta Fischli

Le Châble – Barrage de Mauvoisin.

De klim van Le Châble tot de Barrage de Mauvoisin is een ruw stuk met veel bochten en het is ook behoorlijk steil – en lange tijd heb je geen zicht op wat je nog te wachten staat. Pas helemaal op het einde zie je de op een na hoogste stuwmuur van Zwitserland. “De weg naar de Barrage de Mauvoisin is net een ongeslepen diamant: ruw, wild, prikkelend en adembenemend mooi.” aldus Seabase.

Bignasco – Lago del Narèt.

De fietstocht van het dorp Bignasco met slechts 300 inwoners naar de oorsprong van het Maggia vergt al je krachten, maar het spectaculaire uitzicht maakt alles goed. De route loopt doorheen een dicht sparrenbos en voorbij het Lago del Sambuco tot aan het Lago del Narèt op 2310 meter boven de zeespiegel. “Hier lijkt het wel alsof je kennis maakt met de Zwitserse geest in zijn puurste vorm.”

Thusis – Juf-Avers.

De route van Thusis naar Juf-Avers heeft veel weg van een veeleisende tijdreis. Nadat je het drukke verkeer rondom de Viamala-kloof achter je hebt gelaten, wacht je een lange en steile beklimming tot in Juf-Avers, de hoogstgelegen nederzetting van Zwitserland die permanent bewoond is. Juf-Avers ligt op 2126 m boven de zeespiegel.

Grindelwald – Männlichen.

De doodlopende straat die van Grindelwald naar Männlichen, gelegen op 2229 m boven de zeespiegel, loopt, vergt al je krachten, is smal en er is nergens een mogelijkheid om even op adem te komen. Maar aan het eindpunt wacht je een adembenemend zicht over de Eiger, de Mönch en de Jungfrau. “De hele beklimming herinnert je eraan hoe klein wij mensen zijn.”

Innertkirchen – Engstlenalp.

De 14 kilometers van Innertkirchen naar de Engstlenalp zijn een aaneenschakeling van gevarieerde stukken parcours: je fietst doorheen dicht bosgebied en doorheen het Gental, een van de meest verafgelegen dalen van Centraal-Zwitserland. Na een taai stuk aan het einde ben je boven naam, op 1835 m boven de zeespiegel, en reikt je blik tot aan de Titlis.

Voor meer informatie kun je terecht op myswitzerland.com. Voor meer Wielrenblad nieuws volg je ons op Facebook en met een abonnement op Wielrenblad mis je natuurlijk nooit meer iets en ontvang je de mooie bladen thuis op de mat!

Wielrenblad blog: hét blog voor en door wielrenners

Naast het magazine Wielrenblad, geniet je online van het Wielrenblad blog. Dit blog wordt beheerd
door de makers van Wielrenblad, die net als jij maar wat graag op de racefiets stappen. Een magazine
en blog voor en door wielrenners dus! Hier vind je alles over wielrennen: van informatieve artikelen en
nieuws tot inspirerende verhalen, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Wielrennieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van wielrennen, check je onze nieuwspagina. Hier verzamelen we al onze blogs over aankomende wielerrondes, nieuwe racefietsen en andere musthaves voor fietsers. Maar ook over nieuwe of verbeterde parcoursen en fietsroutes bijvoorbeeld. Kortom: alles wat nieuw is op het gebied van wielrennen, lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van de nieuwste editie van Wielrenblad natuurlijk!

Tips & tricks voor het wielrennen

Vraag jij je soms wel eens af hoeveel je moet trainen voor een wielerronde? En of het verstandig is om te fietsen als je niet helemaal fit bent of een bepaalde blessure hebt? Of ben je benieuwd hoe je jouw techniek op de racefiets kunt verbeteren? En waar moet je nou precies op letten bij de aanschaf van een nieuwe racefiets of andere benodigdheden voor tijdens het wielrennen? Het antwoord op deze – en nog veel meer – vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere wielrenner

Zit je even niet op je racefiets, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van wielrennen tot interviews met bekende en minder bekende fietsers en fietsfanaten. En van nieuwe ontwikkelingen binnen de fietssport tot de mooiste fietsroutes. Met dit leesvoer vermaak jij je prima wanneer je een dag niet op de fiets zit!

Wielrenblad online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van Wielrenblad? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je precies wat je in de nieuwste editie van Wielrenblad kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van Wielrenblad? Dan kun je de (digitale) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je Wielrenblad altijd als eerste op de mat ontvangt!

 van