13-06-2023 - Nieuws, Wielrenblad

De mooiste wielerroute door het Groene hart: De Ronde om Alphen

Op zondag 25 juni a.s. kan iedereen meedoen aan De Ronde om Alphen

Sportief en sociaal

De Ronde om Alphen wordt dit jaar gehouden op zondag 25 juni en start tussen 08.00 en 10.00 uur. De start & finishlocatie is net als vorig jaar bij het Ketelhuys op het terrein van De Werf bij de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Van daaruit voert de fietstoertocht over afstanden van 70, 100 of 140 kilometer om Alphen aan den Rijn.

De sportieve prestatie is natuurlijk belangrijk, maar het sociale element telt minstens even zwaar. “In het parcours hebben we een rustlocatie, waar je samen kunt genieten van een heerlijke kop koffie en een vers puntje appeltaart. Bij de finish staan een aantal foodtrucks waar je een hapje en drankje kunt nemen en gezellig kunt napraten over de dingen die je onderweg hebt meegemaakt.”

Verbinding

De organisatie is in handen van de vele vrijwilligers, die de voorbije jaren ook deel uitmaakten van de organisatie. “Dat blijven we met plezier doen, ook omdat mensen met elkaar verbinden een van onze belangrijkste doelstellingen is. Dat kan uitstekend op de fiets en zeker in het Groene Hart, waar je van het nodige natuurschoon kunt genieten. We verwachten dat we dit jaar zo’n 500 enthousiaste amateurwielrenners en toerfietsers mogen begroeten”, aldus John Loef voorzitter van de organisatie.

Steun vanuit het bedrijfsleven

De organisatie is heel blij met de hulp van een aantal sponsoren die het mogelijk maken om deze toertocht zo compleet te organiseren. De hoofdsponsors zijn Bakkerij Visser, Gekvanfietsen.nl, Innspire, BeeQuip, Volvo Hooftman en Zorg & Zekerheid. Zij zorgen ervoor dat het evenement in deze omvang georganiseerd kan worden. Daarnaast krijgen we goede support van Jumbo Ten Brink, Cebec beveiligingen, Grill & Smoke, de Voa en het Ketelhuys.

Inschrijven

Dus schrijf je snel in nu het nog kan en doe gezellig mee met De Ronde om Alphen! De inschrijfkosten bedragen slechts € 25,00 per persoon. In deze prijs zijn je startbewijs, koffie bij de start, koffie met appelgebak onderweg en een hapje en drankje bij de finish inbegrepen. Er kan ook in teamverband worden gefietst. Bedrijfs- of vriendenteams bestaan uit minimaal 6 personen per team.

Ook als je niet meefietst is het leuk om te komen kijken. Bij het Ketelhuys wordt een mooi terras ingericht aan de rijnhaven, met gezellige muziek, een lekker drankje en heerlijke foodtrucks.

Inschrijven kan via de website: www.derondeomalphen.nl Daar is ook alle informatie te vinden over dit evenement.


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van