30-09-2010 - Surfen, Nieuws

De nieuwe 6 is uit!

Hij is er; de nieuwe 6 surf magazine waar je weer met smart op gewacht heb! En voor dit nummer hebben we de lange houten longboards weer even tevoorschijn gehaald; we gaan terug naar de roots. Daarnaast staat dit laatste nummer van het jaar weer boordevol met de mooiste foto’s, columns van oa. Frank van de Ruit en Thomas van Dijk, gaan we dieper in op het lot van de Noordzee-surfer en natuurlijk nog veel meer! Hieronder een kleine preview.

Vergeten Verhalen: Geschiedenis van een subcultuur

Surfen in Nederland is tegenwoordig een vanzelfsprekendheid, maar dat was ooit wel anders. Het gemak en de vanzelfsprekendheid die wij nu ervaren, is te danken aan een groep toegewijde pionier die de weg voor ons heeft vrijgemaakt. Hoe de surf sport is geevolueerd van een ‘illegaal tijdverdrijf’ tot een hippe lifestyle, lees je in dit prachtige artikel van Hans Groen, begeleid door de mooiste foto’s uit de prive collectie van pioniers van het eerste uur als Rob Cillekens, Ruth en JW Coenraad Nederveen Junior, Arie Verbaan en meer.

Het lot van de Noordzee-surfer, deel 2 : Surftrips
In het vorige nummer heb je al kunnen lezen over het lot van de Noorzee-surfer, het surfen in de slappe meuk die de Noordzee ons de meeste tijd van het jaar geeft. In deel 2 laten we je zien hoe je het beste die slappe meuk kan ontvluchten aan de hand van surftrips naar de mooiste spots in de wereld. Wie ‘vol’ voor het surfen gaat zonder zijn landsgrenzen te overschrijden heeft het niet begrepen, of realiseert zich misschien nog niet wat er elders te halen valt. Tijd om de spaarpot open te breken en een goede surftrip te plannen!

Wetsuitoverzicht 2011 : Het meeste essentiele bezit van iedere Noordzee-surfer
Diezelfde Noordzee-surfer die de mooiste surftrips maakt naar het buitenland, zal toch ook zeker niet laten om ook in eigen land het hele jaar door te surfen. Zijn meest essentiele bezit daarbij is ongetwijfeld een wetsuit, om de koude Noordzee te trotseren. Over het algemeen heb je bij ons meer lol met een goed pak en een matig board dan andersom. In dit wetsuitoverzicht van 2011 zetten wij daarom het merendeel van de verkrijgbare wetsuits op een rij, inclusief de benodige accessoires als gloves en boots, om ook in de winter van de stoke te genieten!

Dit en nog veel meer staat natuurlijk in de nieuwe 6 Surf Mag. Nummer 4 van 2010 valt vanaf vrijdag 1 oktober weer op je deurmat, of als je geen lid bent is hij aanstaande maandag weer verkrijgbaar in de winkel.

Als je wilt dat hij ook bij jou gewoon op de deurmat valt en je niet meer de deur uit hoeft voor het blad, meld je dan nu aan als abonnee en krijg er ook nog eens een gratis Dakine T-shirt bij! Klik dan op ‘Abonnee worden’ onderaan dit bericht.

Enjoy!

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen

 


6 surf magazine – Abonnee worden?


 

 

 van