03-04-2012 - Surfen, Nieuws

De nieuwe 6|SURF magazine is weer uit!

De nieuwe 6|SURF magazine valt vanaf vandaag bij de abonnees op de deurmat en is daarnaast te koop bij de betere boekenwinkels. Het eerste nummer van 2012 staat weer vol vette foto’s, columns en inspirerende reisverhalen naar onder andere Bali, Centraal-Amerika en India.

Terug naar Bali
Zes jaar geleden vloog Roy van Eijk naar Bali. Hij was zo groen als gras. Het was een trip vol eerste keren: voor het eerst vliegen, voor het eerst buiten Europa, voor het eerst surfen op rif. De trip was geen onverdeeld succes. De hectiek, de taalbarrière, corrupte agenten, het onbekende eten, ondanks de mooie golven was de ervaring op momenten simpelweg teveel. Bij thuiskomst bleek hij ook nog een voedselvergiftiging te hebben, drie weken plat en tien kilo kwijt. Zijn besluit stond vast: nooit meer naar Bali. Een ferme statement van een jongen van zestien die uiteraard onhoudbaar bleek. Dit jaar ging hij weer, vijf maanden met zijn meiske Sophia. 

Pura vida
Hoewel de afgelopen winter een hoop lekkere surfdagen opleverde, is Nederland toch niet de beste plek om veel trainingsuren te maken. Met een nieuw seizoen WQS-wedstrijden voor de deur was het voor Yannick de Jager dan ook tijd om de koffers te pakken en zijn geluk elders te beproeven. De keuze viel op Centraal-Amerika: tropische temperaturen, goede surf in uiteenlopende omstandigheden en volop ‘pura vida’.

Niet denken, maar doen
Big wave surfers staan niet bepaald bekend om hun abstract denkvermogen of verbale kwaliteiten. Hoeft ook niet. Hoe minder je gehinderd wordt door onnodige gedachten, hoe groter je ballen groeien. En die heb je hard nodig als je echt grote golven surft. Elk spoortje  twijfel maakt een val in het diepe waarschijnlijker en pijnlijker. Mensen die veel denken en analyseren, zijn vaak banger aangelegd.

Wanneer je nu lid wordt van 6|SURF magazine kun je uit de volgende welkomsgeschenken kiezen: Hoodlamb x 6|SURF t-shirt, FCS poncho, Prolimit wetsuitbag of een paar Reef slippers model HT. Surf naar www.soulonline.nl of mail naar info@soulonline.nl en sluit je abonnement af.


 van