18-04-2011 - Kitesurfen, Nieuws

De nieuwe Access kiteboard magazine #2 is uit!

Een extra dikke uitgave van Access Kiteboard Magazine dit keer met op de cover de huidige aanvoerder van de wereldbekerwedstrijden. Zeeland’s en Nederlands trots: Youri Zoon. De coverfoto is gemaakt door Manu Morel. Check hier alvast een preview!

Veel informatie over golfrijden met een vlieger dit keer in de Access. Daan Groot ging op bezoek bij shaper Ruben Mook die hem uitlegde wat de dimensies in een board doen. Lees het artikel goed door om te weten te komen welke dimensies jouw golfsurfboard moet hebben.

Inmiddels staat hij weer op het water met een vlieger. In Zuid-Afrika volgden we het revalidatieproces van Kevin Langeree die zich met MTB-en en Suppen fit hield. Zus Jalou Langeree liet ons zien hoe je een jibe en een tack op een surfboard doet. Ydwer van der Heide legde het vast en legt het gedetailleerd uit.
Een enorme lading aan 2011 kites en boards van Airush, F-One, Naish, Best, Blade, Cabrinha, RRD, North, Ozone, Slingshot, Shinn was wat de studenten van boardsportvereniging SPIN meenamen naar Tarifa deze winter. Lees hun ervaringen met gloednieuw 2011 kitesurfmateriaal in het uitgebreide verslag.

Samen met het Flysurfer team bestaande uit onder andere de teamrijders Lennart van Schuilenburg, Yusca Balogh, Sebastian Bubman en Eddy Lansink verkenden we de zuidkust van Sardinië en vonden we spots die niet in de Kite & Windsurfing Guide staan. De locals hebben duidelijk niet alle registers open getrokken, want de spots zijn prachtig. Dat en meer in Het Verborgen zuiden van Sardinië.

Waarschijnlijk heb je hem wel gezien. De Kraansprong. Inmiddels staat de gezamenlijke teller van het originele filmpje en de foto’s al over de ton. Het was dan ook een bizarre actie die de dood van Nick Jacobsen had kunnen betekenen. Het uitgebreide verhaal lees je in Access Kiteboard Magazine.

Dan Suzanne Kuiper. We zagen haar wel varen op het NK, maar daar maakte ze nog niet echt indruk. Hoe anders was haar durf in de gigagolven van Zuid-Afrika. Lees meer over haar honger naar golven in haar verhaal.

En er staat nog veel meer in. Wat te denken van Inspires met Christiaan Brouwer in de golven, Klaas Adema met een prachtige loop en Lisette Blankestijn op een Braziliaanse lagune. De conclusie van de wetsuittest hadden jullie ook nog tegoed. En wat te denken van een gesprek met Nederlands Kampioen Bas Koole.

Je leest het allemaal in de nieuwe Access kiteboard magazine #2!

 van