27-03-2013 - Kitesurfen, Nieuws

De nieuwe Access is uit

Het is weer zover een gloednieuwe editie van Access is uit! Wederom kun je genieten van interessante reisverhalen, tests, interviews en nog veel meer. De nieuwe editie ligt vanaf vandaag in de winkel of op je deurmat!

Op de cover wereldkampioene in de golven Jalou Langeree
Covershot: John Bilderback 

Alaska
wat je deze editie kunt verwachten van de nieuwe Access is de Naish-trip van Kai, Kevin en Robby in de kou van Alaska. Varen tussen de fjorden omringt door sneeuw, maakten zij deze bizarre reis naar een van ‘s werelds meest ongekende schoonheden, het prachtige maar ijskoude Alaska.
Alaska                                                                                Bonaire

 

Bonaire
Hopelijk wordt het weer in Nederland snel een beetje warmer en kunnen we genieten van de langverwachte lente. Zolang we hier de kou nog moeten trotseren kun je wegdromen naar de Hollandse kitespot met azuurblauwe zee, Bonaire! Een Nederlandse gemeente met kitespots waar je in boardshort kunt varen. Geert Jan Telkamp ging het voor Access beproeven en vertelt ons alles over de spots op Bonaire en geeft tips voor activiteiten als het wat minder waait.

Surf’s up? Kites up! Access beproeft 2013 Wavekites in Noordzeegolven.
Wavekiten is Hot in Nederland, een aanhoudende zuidwesterstorm zorgt voor de golven en wind. Langs de hele kustlijn lopen er zandbanken waardoor de golven mooi breken. De wind geeft de energie die de surfers met een vlieger maar al te graag gebruiken. De vraag is echter welke vlieger wordt er gebruikt om de golven mee in te gaan? Access test acht kites voor je in de Noordzeegolven.

Frontzip Wetsuit test
De meeste wetsuits hebben een rits op de rug. Een nadeel hiervan is dat je lastig zelf de rits open of dicht krijgt. Daarnaast heeft zo’n verticale rits als nadeel dat het je bewegingsvrijheid enigszins negatief beïnvloed. Wetsuitfabrikanten komen met een oplossing in de vorm van een front zip, een horizontale rits aan de voorkant van het wetsuit. Access kiteboard magazine trok er zes aan!

Eiland van de ezels
De afgelopen jaren waren de Kaapverdische eilanden voor het team van F-One de plek om hun
producten te testen. De thuisspot van Mitu Monteiro en niet gek ver vliegen van de Franse thuisbasis. Dit jaar begon het weer te kriebelen en ging het team op zoek naar een nieuwe testgrond.  Tot op het laatste moment heeft de crew de eindbestemming geheim gehouden. Eén ding is zeker, ver weg van de Nederlandse kou!

Dit en natuurlijk nog veel meer lees je in de gloednieuwe Access!
Ben je nog geen abonnee? Word abonnee en kies uit een van de gave welkomstcadeau’s! Hoef je ook niet meer naar de kiosk voor je favoriete kiteboard-magazine. Scheelt weer.

 van