27-07-2021 - Nieuws, Wielrenblad

De nieuwe BH Aerolight: aerodynamica en lichtgewicht

De BH Aerolight is de ultieme racefiets. Een model dat de concepten van lichtgewicht – waar de Ultralight op is gebaseerd– en van aerodynamica – de opvallende eigenschap van de iconische BH G8- samenvoegt. De fiets heeft een adembenemend nieuw design met een in het oog springende voorvork. Deze nieuwe vorm maakt de fiets uniek.

De BH Aerolight is de samenvoeging van twee paden. Twee verschillende manieren om racefietsen te begrijpen. Aerodynamica en vedergewicht. Kun je het allemaal hebben? Dit is het antwoord van BH. Aerodynamica is één van de sleuteleigenschappen geweest van alle nieuwe producten die BH in de laatste jaren heeft gelanceerd.

Talloze seizoenen hebben we kennis verzameld over hoe een renner seconden kan besparen zonder extra energie te moeten verbruiken. De ervaring die we hebben verzameld – met dank aan honderden uren aan simulaties en het bouwen van prototypes – heeft haar hoogtepunt bereikt met de BH Aerolight.

De lijnen van het frame en zijn buizen bieden de Kamm Tail-vorm, die BH in het verleden al heeft gebruikt en die zij nu toepassen op elk mogelijke plek van de fiets. Het doel is om elk buis een druppelvormige sectie te geven met een cut-off op het einde. Dit is de beste oplossing om optimale aerodynamische efficiëntie te bereiken.

BH Aerolight:

Air Bow: een stap vooruit in aerodynamica

De in het oog springende vorm van de BH Aerolight vork maakt deel uit het Air Bow concept, dat ervoor heeft gezorgd dat de aerodynamische efficiëntie van de fiets verbeterd kon worden. Dit wordt ook op de achtervork toegepast. De grootte van de binnenruimte tussen de wiel en de vork werd gemaximaliseerd met als doel, lucht tussen deze twee gebieden te laten stromen. Dankzij de extra ruimte wordt de luchtweerstand verminderd en er wordt minder turbulentie gegenereerd.

De resultaten hiervan op de weg? De nieuwe BH Aerolight heeft een luchtweerstand dat 15.9% lager ligt (de kracht van de fiets wanneer het zich door het lucht verplaatst). Dit resulteert in een besparing van 5W op hoge snelheden.

Daarnast helpt het Air Bow gebogen design om vibraties te vermijden die door het asfalt worden veroorzaakt. Dit biedt de renner een beter controle en meer comfort tijdens het rijden zonder in te boeten op prestaties.

950 gram, laag gewicht en hoge stijfheid voor een aeroframe

Tijdens het ontwerp van de nieuwe Aerolight had BH een duidelijk doel: het ontwerpen van een frame met aerodynamische lijnen maar toch een laag gewicht en een hoge stijfheid. Dit zijn essentiële eigenschappen voor elke wedstrijdfiets. Het carbon lay-up werd volledig geoptimaliseerd en de dikte van elk punt werd bestudeerd om de best mogelijke stijfheid-gewicht ratio te bereiken. Hierbij is er gebruik gemaakt van het HCIM-productieproces (Hollow Core Internal Moulding). Dit heeft gezorgd voor een frame zonder interne imperfecties en met optimale verdichting in het productieproces. Minder materiaal betekent lager gewicht, maar in dit geval geen verminderde prestaties. Het resultaat hiervan is een frame met aero lijnen dat slechts 950 gram weegt.

Volledige integratie

Het nieuwe balhoofd en het stuur is volledig geïntegreerd en vormt dus een blok van ononderbroken lijnen met de balhoofdbuis. Dit wordt gecombineerd met een volledig geïntegreerde bedrading om zowel de aerodynamica als haar looks te verbeteren. Dit geïntegreerde design wordt ook in de zadelpen en het klemsysteem weerspiegeld, wat ook de stijfheid verhoogt en de aerodynamica verbetert. Er zijn talloze bijzondere eigenschappen zoals onder andere de wielas, welke volledig verborgen is en geen gereedschap vereist.

BH Aerolight:

BH Unique: 32,000 combinaties om uw eigen unieke fiets te creëren

Ontwerp een unieke fiets. Dit is het doel van het BH Unique programma die tot 32.000 kleurencombinaties aanbiedt om te verzekeren dat uw nieuwe BH uw smaak en persoonlijkheid weerspiegelt. De BH Aerolight is beschikbaar met BH Unique en biedt daarnaast een standaard kleurenpallet van vijf kleuren.

De nieuwe Aerolight collectie bevat 4 modellen met een vanafprijs van €5,299.90.

BH wil het Aerolight spectrum volledig afronden met een reeks accessoires die perfect aansluiten bij de vorm van het frame en zijn aerodynamica behouden. Voor de Aerolight hebben zij een speciaal bidon met bidonhouder ontwikkeld die goed aansluit bij de vorm van de Aerolight en de luchtstroom van de fiets niet verstoort. Naast dit bidonsysteem is nog een Aerolight Toolbox voorzien. Bovendien is er met het oog op de veiligheid op de weg een positieachterlicht in de zadelpen geïntegreerd. 

Bekijk de BH Bikes website voor meer details en informatie!


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van