10-10-2023 - Nieuws, Wielrenblad

De nieuwe BH  iAerolight: lichtgewicht en aerodynamica met extra vermogen

De BH iAerolight is wat je krijgt als je de enorme ervaring van BH op het gebied van wedstrijden combineert met de nieuwste technologie in het e-bike segment. De iAerolight lijkt zo veel op de BH Aerolight dat je ze moeilijk uit elkaar kunt houden.

Aerodynamica en lichtgewicht frame

Het eerste wat opvalt aan de BH iAerolight is het carbon frame, waarin BH al haar innovativiteit heeft toegepast als het gaat om de carbonverwerking. De vormgeving, het HCIM fabricageproces en de gekozen vezels zijn ontworpen om een zo concurrerend mogelijk gewicht te bereiken en tegelijkertijd de stijfheid te bieden die een E-bike nodig heeft. Beide zijn met vlag en wimpel behaald. Het frame weegt slechts 1.400 gram, wat opmerkelijk is voor een frame dat de extra krachten kan weerstaan die door de motor worden gegenereerd, bovenop de kracht die de berijder uitoefend.

Ingegratie: een essentieel onderscheid

Integratie is al een belangrijk onderdeel van alle nieuwe BH modellen en dit wordt weerspiegeld in de nieuwe iAerolight. Dankzij het ACR interne kabelgeleidingssysteem zijn alle kabels weggewerkt in het frame, wat zowel de aerodynamica als het uiterlijk ten goede komt.

Ook de zadelklem is volledig geïntegreerd in de vorm van het frame. De verbluffende combinatie van het carbon stuur en stuurpen, welke uit één stuk bestaan, sluiten naadloos aan op de lijnen van de stuurbuis om de BH iAerolight een uitgesproken strakke uitstraling te geven.

Er worden Quick Lever-bevestigingen gebruikt waarbij de uitneembare hendel verborgen zit in de as, waardoor de wielen zonder gereedschap kunnen worden verwijderd.

Dat er rekening is gehouden met integratie tijdens het ontwerp, wordt ook getoont in andere toepassingen zoals het Planck-achterlicht, dat essentieel is voor het verbeteren van de veiligheid op de weg. Dit achterlicht wordt op de zitbuis geplaatst met een eenvoudig te monteren magneetsysteem.

De iAerolight is voorzien van het Heart-systeem, waarbij het batterijniveau en de huidige ondersteuningsstand worden weergegeven middels een LED systeem. Met één enkele knop kun je schakelen tussen de verschillende ondersteuningsstanden. Dankzij de connectiviteit met het Garmin ecosysteem is extra informatie zichtbaar op het GPS systeem.

Aerodynamica, een prioriteit

Aerodynamica is de belangrijkste bouwsteen van het ontwerp van de nieuwe BH iAerolight. De naam alleen al weerspiegelt dit en omdat alle onderdelen volledig geïntegreerd zijn, presteert de fiets beter in de wind.

De Kamm Tail vorm van de framebuizen zorgt voor optimale luchtdoorstroom zonder de fiets af te remmen. En de Air Bow vork voegt niet alleen een vleugje stijl toe aan het uiterlijk, maar is ook een belangrijke factor in de aerodynamische prestaties van dit model.

2e-generatie BH2EXMAG motor

De BH iAerolight is uitgerust met de BH2EXMAG motor van de tweede generatie, een motor die zich heeft bewezen in andere BH modellen en indruk maakt door de compacte afmetingen, het lichte gewicht en het lage geluidsniveau.

De ondersteuning van de BH iAerolight voelt zeer soepel en natuurlijk aan, wat zorgt voor het gevoel dat je met een normale racefiets aan het rijden bent. Met een vermogen van 250W en een maximaal koppel van 65Nm maakt de extra kracht het verschil op het zwaarste terrein. Bij het trappen boven de 25 km/u veroorzaakt de motor geen extra wrijving.

De accu is ingebouwd in de onderbuis en heeft een capaciteit van 410 Wh, goed voor een actieradius tot 130 km. Uitbreiding is mogelijk in de vorm van een extra XPro-accu, met een snel en eenvoudig handmatig aan te sluiten system. Deze zorgt nog eens voor 180Wh extra waardoor de totale capaciteit 590Wh bedraagt met een geschatte actieradius tot 180 km.

Met de BH iConnect app kunnen de ondersteuningsniveaus aangepast worden en is er toegang tot alle basisinstellingen van de BH2EXMAG motor.

voor meer informatie kunt u hier terecht op de site

 van