23-07-2020 - Mountainbiken, Nieuws

De nieuwe BH Ultimate RC, laag gewicht voor een voordelige prijs

De nieuwe BH Ultimate RC heeft vrijwel van alle technologieën van zijn voorganger, het BH Ultimate EVO en zijn grote succes op het WK, geërfd. Dezelfde innovatieve geometrie, dezelfde framevorm en een spectaculair gewicht dat ongeëvenaard is op zijn marktsegment: slechts 1050 gram voor het volledige frame.

De complete vernieuwing van het BH Ultimate EVO is een succes geweest op alle niveaus. De combinatie van zijn extreem laag gewicht (840 gram voor zijn frame) en een nieuwe geometrie dat een wedstrijdgevoel en een veilige rit aanbiedt, hebben hem vooraan in het veld van 29” carbon hardtail-fietsensegment gezet.
 

Uitzonderlijk gewicht


Al de technologie, het design en cijfers achter het Ultimate EVO zijn nu een eigenschap van zijn nieuwe tegenhanger. De BH Ultimate RC collectie heeft van al de kennis kunnen genieten die verzameld werd via de fiets die door Carlos Coloma werd gereden tot een top-5 finish op het WK, en is nu beschikbaar voor een breder publiek. Het gewicht van het BH Ultimate RC frame is ook spectaculair voor zijn prijsklasse. Slechts 1050 gram is het perfecte startpunt om lichte en wendbare fietsen samen te stellen die volledig de voordelen van een rigide frame kunnen benutten. 
 

Geometrie met alle kenmerken van BH


Beide modellen zien er precies hetzelfde uit en we hebben enkel het type carbonvezels aangepast die gebruikt worden om de frames te produceren. Dit betekent dat het BH Ultimate RC ook de innovatieve, efficiënte en moderne geometrie heeft geërfd die een grote eigenschappen waren bij de lancering van het Ultimate EVO. Het 68° balhoofdhoek en verlenging tussen 10 en 20mm van de reach, afhankelijk van mate, hebben zijn rendement bij afdalingen en op de meeste moeilijke terreinen verhoogd. Maar zijn meest opvallend cijfer komt in de vorm van zijn extreem compacte achtervorken, met slechts 420mm. Een mix van stabiliteit bij snelle afdalingen en behendigheid bij lage snelheden betekent dat het gebruikt kan worden tijdens wedstrijden maar ook voor plezier, dankzij het vertrouwen geïnspireerd door de nieuwe geometrie op alle terreinen. 
 

High-end eigenschappen


Een Flat Mount achterremhouder, een zorgvuldig intern kabelgeleiding systeem, een Boost frame, een dubbele bidonhouder die eenvoudig geïnstalleerd kan worden op alle maten en het gebruik van het Block Lock balhoofdblokkering systeem van Acros om te vermijden dat het stuur tegen het frame slaat. Dit zijn allemaal eigenschappen die normaal gezien worden geassocieerd met high-end fietsen maar waarmee alle BH Ultimate RC modellen toch worden voorzien. Het maakt gebruik van een 92mm PressFit bottom bracket en conisch balhoofd. 

BH Ultimate RC collective

4 modellen zijn voorzien in de BH Ultimate RC collectie. Het topklasse model laat u toe zijn kleuren te personaliseren via het BH Unique programma, alhoewel het maar €2,899 kost. Nu is het makkelijker dan ooit om een fiets te krijgen met uw favoriete kleuren. De rest was de collectie beschikt over een grote keuze van decoratieve elementen en 5 verschillende afwerkingen in totaal.

Alle fietsen in de BH Ultimate RC collectie worden altijd met 1×12 versnellingen uitgerust en een voorvork vering met lockoutsysteem op het stuur. Prijzen beginnen met €1,699 en modellen zijn beschikbaar in 4 maten: S, M, L en XL.


De nieuwste uitgave van UP/DOWN mountainbike magazine kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Up/Down #2 2020 is ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Up/Down, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht! 

 van