01-12-2018 - Mountainbiken, Nieuws

De nieuwe Cannondale F-Si Hi-MODRetro framesets

Cannondale, een topmerk van Dorel Industries, Inc. (TSX: DII.B, TSX: DII.A), heeft woensdag 27 november twee nieuwe F-Si Hi-MOD framesets in retro kleuren met bijpassende Lefty Ocho-vorken gelanceerd, een eerbetoon aan Cannondales’ rijke racegeschiedenis. Deze nagelnieuwe F-Si Hi-MOD framesets zijn beschikbaar in Viper Red of Team Blue Gloss en brengen zo een kleurrijke hulde aan de begindagen van Cannondale in de crosscountry.

De uitvoering in Viper Red is een knipoog naar de hardtails met HeadShok waarmee Cannondales’ legendarische raceteam van 1994 tot 1997 reed. De kleur Team Blue met gele “Quad Wrap”-stickers doet dan weer denken aan de onnavolgbare CAAD3-, CAAD4-en CAAD5-framesets die gebruikt werden van 1998 tot 2002.

F-Si Hi-MOD framesets

De oversized aluminium frames en HeadShok geveerde vorken waarmee het Cannondale Factory Racing Team toen reed, waren in die dagen even geavanceerd en baanbrekend als de F-Si en Lefty Ocho vandaag. Het prestatievoordeel dat ze opleverden, maakte Cannondale de te kloppen fiets. In zijn eerste acht jaar verzamelde het Cannondale-team een ongeëvenaarde lijst met overwinningen, waaronder 11 wereldkampioenschappen, 17 wereldbekeroverwinningen, 16 nationale kampioenschappen, 33 NORBA-overwinningen, twee Olympische medailles (zilver en brons) en twee gouden medailles op de Pan-Amerikaanse Spelen. Het team behaalde ook een karrenvracht aan podiumplaatsen, waaronder 184 op wereldbekerwedstrijden, 35 in de World Cup Series, 21 op de wereldkampioenschappen en 84 op NORBA-wedstrijden.

F-Si Hi-MOD framesets

“Het zijn 25 prachtige jaren geweest. Het is gaaf dat Cannondale met deze frames hulde brengt aan het verleden. Ze brengen heel wat goede herinneringen naar boven,” zei Tinker Juarez, een vaste waarde in het raceverleden van Cannondale. “Het is een voorrecht om nog altijd deel uit te makenvan de Cannondale-familie. De steun krijgen om mijn passie te beleven was toen een droom, en dat is het nog steeds.”

“Net als vele anderen was ik dol op deze fietsen,” zegt Peter Vallance, Director of Product Management bij Cannondale. “Deze klassieke F-Si Hi-MOD framesets zijn een cadeautje aan mijn 15-jarige zelf.”

F-Si Hi-MOD framesets

De retro F-Si frames van Cannondale hebben precies dezelfde eigenschappen als de huidige F-Si, zoals OutFront-geometrie, de wendbare Ai-achterdriehoek, Speed Release dropouts en natuurlijk de Lefty Ocho, ‘s werelds eerste enkelzijdige geveerde vork met één kroon. De retro F-Si Hi-MOD frames zullen leverbaar zijn in maatvoeringen S tot XL en er zullen slechts een beperkt aantal exemplaren worden gemaakt. Ga voor meer informatie naar de website van Cannondale.

 

 van