05-10-2021 - Mountainbiken, Nieuws

De nieuwe Rockshox Flight Attendant

Het enige automatische veersysteem dat naar de rijder luistert en in realtime reageert. Rockshox Flight Attendant gebruikt een reeks sensoren om input van de berijder en het terrein te lezen om te anticiperen op de perfecte veringpositie, zodat u sneller kunt rijden, langer kunt rijden en minder energie kunt besteden aan het aanpassen van uw vering en meer tijd kunt besteden aan wat het belangrijkst is: het ongebreidelde rijplezier.

SRAM AXS Technology

De ongeëvenaarde interface die u gewend bent. Kristalheldere communicatie tussen componenten. Prachtig ontwerp zonder kabels, zorgvuldig gemaakt om te verdwijnen.

Voel het eerst

De ongeëvenaarde interface die u gewend bent gebogen. Kristalheldere communicatie tussen componenten. Ontwerp zonder kabels, gemaakt om te prachtig verdwijnen.

Gemaakt door wetenschap, voelt als magie

Ontwikkeld over duizenden trail-mijlen over de hele wereld, Flight Attendant aan boord algoritme is wetenschappelijk ontworpen om het complexe denkwerk voor u te doen. Het analyseert de constante stroom van steeds veranderende gegevens om te anticiperen op de perfecte veringinstelling voor de rijder en wat het parcours vereist.

Verder en sneller

Je stevige Enduro-fiets wordt geschikt voor langere beklimmingen. Je trailbike wordt net zo efficiënt als een crosscountry-wielrenner. Haal het meeste rendement uit elke pedaalslag, gewichtsverschuiving en micro-aanpassing die u maakt, er wordt geen energie verspild. Flight Attendant profiteert van elke inspanning die je erin steekt, optimaliseert je vering en maximaliseert de prestaties van je fiets terwijl je rijdt. Je rijdt verder, sneller en met meer gewonnen energie.

Efficientie on demand

In de automatische modus ontcijfert Rockshox Flight Attendant elke invoer en stuurt zijn commando’s naar de AXS-compatibele vork en achter schokbreker om onmiddellijk te reageren. Het doet het kritische denken voor je. Uw vering bevindt zich altijd op het juiste moment in de juiste positie en schakelt automatisch tussen Open, Pedaal en Lock-compressieposities voordat de gedachte ooit bij u opkomt.

Het leven is niet zwart-wit, of zo eenvoudig als aan of uit. Balans zit vaak ergens tussenin. Een systeem met 3 standen zorgt voor meer keuze en efficiëntiewinst in meer situaties voor de rijder. Met de compressieposities Open, Pedal en Lock vindt het Flight Attendant-algoritme de beste verbinding met het pad en biedt het tegelijkertijd het juiste niveau van ondersteuning en comfort.

Open

Op het moment dat u uw fiets bergafwaarts richt of uw banden een grote impact hebben, stelt de open positie uw vering in staat om de volledige hoeveelheid beschikbare veerweg te benutten, terwijl u zich zacht voelt en klaar om de volgende grote klap op te vangen.

Pedal

De sweet spot voor efficiëntie. Pedaalpositie verstevigt uw vering precies de juiste hoeveelheid om de tractie te behouden, overmatige beweging van de vering te verminderen en het meeste rendement te halen uit goed besteedde energie.

Lock

Stroom naar de pedalen. In de Lock-positie staat de vering op de stevigste stand om je inspanning te maximaliseren terwijl je de kracht op die lange grinds zet.

Flight Attendant manual mode

In die zeldzame gevallen dat u zich moet afmelden voor de automatische modus van de stewardess, is de bediening er als u die nodig heeft. Schakel de automatische modus uit en wissel op verzoek tussen ophangposities. De handmatige modus is toegankelijk via de Flight Attendant Control Module of on-the-fly met een klik op de toegewezen paddle op de RockShox AXS Left Hand 2-Button Controller.

Flight Attendant override mode

Een snelkoppeling naar uw gewenste ophangpositie. Houd de toegewezen paddle op uw AXS-controller ingedrukt, de Override-modus schakelt de Auto-modus uit en schakelt het systeem in de door u toegewezen Override-positie: Open, Pedaal of Lock. Na die totale sprint, of wanneer je klaar bent, klik je opnieuw op dezelfde peddel om de Auto-modus opnieuw in te schakelen en mis je nooit meer een slag.

Get home safe

Gebouwd in gemoedsrust. Als zich een systeemprobleem voordoet, zoals een kritiek lage batterij, zet de Veilige modus het ophangsysteem automatisch in de Open positie, zodat u veilig thuis kunt komen om op te laden.

Wil je meer weten over de Rockshox Flight Attendant? Ga dan naar SRAM.com.

 van