Minder zadelpijn met nieuwe M-D Line van SQlab

Heeft u wel eens last van zadelpijn? En heeft u het gevoel dat uw huidige zadel te veel druk geeft op uw gevoelige delen? Ergonomiespecialist SQlab komt nu met een nieuwe lijn comfortzadels, M-D Line, speciaal gemaakt om druk op de gevoelige delen te verlichten.

SQlab is dé expert wanneer het gaat over zadelpijn. Samen met medische experts zoeken zij de beste oplossingen om zadelpijn te voorkomen. Ook de nieuwe M-D Line is ontwikkeld om de ideale drukverdeling over het zadel te creëren, één van de voorwaarden om zo comfortabel mogelijk te kunnen fietsen.

M-D Line staat voor Maximized Dip en is voorzien van een enkele verhoging aan de achterkant. Deze verhoging verdeelt het lichaamsgewicht over de zitbotten. Daarnaast zorgt deze voor extra ruimte, wat de druk bij het perineum aanzienlijk verlicht. Doordat de nieuwe zadels de gevoelige delen extra ontlasten, zijn zij uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld mensen met een vergrote prostaat.

Twee nieuwe comfortzadels in de range
Onder de M-D Line van SQlab zijn twee nieuwe zadels uitgebracht, de 602 M-D Active en 621 M-D Active. De 602 M-D Active is speciaal gemaakt voor toer- en trekkingfietsen, terwijl de 621-variant zich perfect leent voor de comfortabele stadsfiets met een rechtere zit.

De 602- en 621-modellen waren al beschikbaar met het Ergolux-systeem. Dit systeem met twee verhogingen op het zadel zorgt ervoor de zitbotten goed worden ondersteund. Maar soms is extra drukverlichting tijdens het fietsen gewenst. Dan is de nieuwe M-D Line de uitkomst. De vernieuwde vorm met een enkele verhoging zorgt bij het trekkingzadel voor wel 15% meer verlichting van de gevoelige delen. De 621 Active was al verkrijgbaar met één verhoging. De vernieuwde 621 M-D Active zorgt voor 5% meer drukverlichting.

SQlab Active ondersteunt de natuurlijke beweging tijdens het fietsen
De 602 en 621 M-D Active zijn beide voorzien van het Active-systeem van SQlab. Deze speciale constructie zorgt ervoor dat het zadel meebeweegt met de natuurlijke beweging van het bekken tijdens het trappen. Het bekken heeft hierdoor voldoende vrijheid om te bewegen, waardoor het trappen meer ontspannend en minder vermoeiend is. Met twee verschillende rubbers kan de mate van beweging van het zadel worden ingesteld. Door het zwarte rubber te gebruiken, wordt het maximale gewicht voor het zadel verhoogd tot 150 kilo.

602 M-D Active is nu beschikbaar
De nieuwe 602 M-D Line Active van SQlab is vanaf nu te koop voor €89,95 bij alle SQlab-dealers. Kijk op www.sq-lab.com voor een dealer bij u in de buurt. Deze kan u ook helpen met een professionele zitbotmeting, zodat u straks met de juiste maat zadel op pad kan gaan. De nieuwe 621 M-D Active wordt eind april verwacht.


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook eInstagram!

 van