24-09-2018 - Mountainbiken, Nieuws

De nieuwe Merida One-Twenty

De Merida One-Twenty is voor 2019 compleet herzien en nu nog veelzijdiger dan dat hij al was! Het compleet nieuw ontworpen frame heeft een 10 mm kortere chainstay, een steiler aflopende bovenbuis en een iets vlakkere balhoofdbuis. Dit zorgt voor een speelse en wendbare fiets met perfecte trail eigenschappen.

Dankzij de 130 om 120 mm veerweg (voor / achter) is het een mountainbike die ook op ruige ondergrond zijn mannetje staat, zonder in te leveren op klimmerscapaciteiten. De aangepaste Trunion Mount bevestiging van de demper en de gewijzigde rocker zorgen voor een lagere hefboomwerking in de achterbrug. Hierdoor kan de demper ingesteld worden met een lagere druk wat de werking fijngevoeliger maakt. Tevens is het veersysteem geoptimaliseerd voor 1x aandrijvingen. Desondaks is een 2×11 variant nog altijd mogelijk.

Afhankelijk van het model is de Merida One-Twenty meer gericht op trail gebruik of voor lange afstanden geoptimaliseerd. De One-Twenty 6000 met carbon frame en aluminium achterbrug en de volledig aluminium One-Twenty 800 zijn beide uitgerust met een 1×12 Sram afmontage en met bredere velgen (29 mm binnenbreedte) en een bredere voorband met grof profiel uitgerust en daardoor meer Trail gericht. De One-Twenty XT-Edition is met zijn 2×11 afmontage en wielen met lichter lopende banden en smallere velgen (23 mm) meer op Marathons en bijvoorbeeld Trans-Alp avonturen gebouwd. Voor meer informatie over de nieuwe Merida One-Twenty kun je de website van Merida checken!

 van