22-07-2020 - Nieuws, Wielrenblad

De nieuwe Merida Scultura Endurance

De Merida familie is een nieuwe telg rijker! Naast de lichtgewicht SCULTURA en de snelle en aerodynamische REACTO racefietsen is er nu de SCULTURA ENDURANCE; een snelle en comfortabele endurance racefiets met ruimte voor banden t/m 700x35C.

De SCULTURA ENDURANCE vult perfect het gat tussen de SCULTURA en REACTO racefietsen en de SILEX gravelbike met perfecte off-road prestaties. De nadruk ligt bij de SCULTURA ENDURANCE vooral op de prestaties op de verharde weg, maar hij staat ook zijn mannetje op mooie gravel stroken. Dit maakt het de perfecte fiets voor avontuurlijk ingestelde wielreners die op zoek zijn naar een fiets met ongekand comfort op lange afstanden en onbegrensde mogelijkheden.

Clean design

De SCULTURA ENDURANCE is een op comfort en lange afstanden georiënteerde racefiets die even goed presteert op strak asfalt als op slecht wegdek en gravel. Als eerste fiets in de collectie is deze fiets voorzien van de innovatieve WIRE PORT. De kabels en leidingen lopen door deze speciale ingangen strak weggewerkt onder de stuurpen en via het balhoofd volledig geïntegreerd door het frame. Samen met de in de bovenbuis geïntegreerde zadelpenklem geeft dit de SCULTURA ENDURANCE een modern en clean design. De dikke buizen van het frame geven de fiets een robuuste look die past bij het avontuurlijke karakter. Net als de SILEX gravelbike is de SCULTURA ENDURANCE voorzien van bevestigingspunten voor spatborden. De verwijderbare verbinding tussen de schuine poten van de achtervork zorgen er voor dat deze montagepunten de looks van de fiets niet verstoren. Vanzelfsprekend is de SCULTURA ENDURANCE voorzien van Flat Mount schijfremmen met de DISC COOLER technologie voor nog betere remprestaties in zware omstandigheden.

Gravel proof endurance racefiets

Een uitstapje naast de verharde weg over mooie gravelstroken is voor veel wielrenners tegenwoordig vaste prik. Door de comfortabele geometrie, stabiele rijeigenschappen en de standaard 700x32C banden is de SCULTURA ENDURANCE niet alleen een comfortabele fiets voor lange afstanden over asfalt, klinkers en kasseien. Dankzij de ruimte voor banden t/m 35C breedte is het ook een snelle gravelracer.

Hij is beschikbaar in drie uitvoeringen:

  • Endurance 5000
  • Endurance 6000
  • Endurance 7000-E

Meer info vind je hier


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van