03-04-2014 - Windsurfen, Nieuws, Magazines

De nieuwe Motion is uit!

Vanaf vandaag zal de nieuwe Motion weer op de mat vallen bij de abonnees. 100 pagina’s dik maar liefs en boordevol vette foto’s, verhalen, producten en nieuwtjes uit de windsurfwereld. Hieronder een kleine scoop van de artikelen uit deze Motion.

Bekijk ook alvast een preview, voor een impressie van de eerste Motion uit 2014. Zoals je ziet kan je deze eigenlijk niet missen! Word snel abonnee zodat je alle toekomstige uitgaven van Motion ook als eerste thuis bezorgd krijgt. Daarnaast kan je uiteraard ook terecht in de webshop om losse nummers te bestellen. Hier kun je ook alle andere nummers terug vinden als je deze nog niet gelezen hebt.

[ hana-code-insert ] 'Motion 1 2014' is not found


Red Bull Storm Chase

Orkaanstormen, golven tot tien meter, temperaturen iets boven het vriespunt. Tien van de beste waveriders ter wereld worden de meest extreme weersomstandigheden ingestuurd die ze maar kunnen vinden. Het doel is niet alleen overleven, het is om te laten wie de meeste ballen en skills heeft. Een van hen zal uiteindelijk bovendrijven als de winnaar. Dat is de missie van de Red Bull Storm Chase. Is het topsport, waanzin of slimme marketing? Een beetje van alle drie natuurlijk.

Exclusieve voorpublicatie Kite and Windsurfing Guide Europe
Onlangs kwam een update van The Kite and Windsurfing Guide Europe uit. Voor dit 464 pagina’s dikke boek werden meer dan 40.000 kilometer kustlijn afgestroopt, verspreid over 17 landen, met als resultaat een ongelooflijk aantal van 2.500 spots. We spraken met editor Udo Hölker over zijn laatste meesterwerk, en kregen naast veel openhartige antwoorden een exclusieve voorpublicatie van de Guide.

Vlakwater Product Guide
Een nieuw jaar. Nieuwe boards en zeilen, nieuwe wetsuits én een nieuwe Product Guide. Dit jaar
presenteren we de producten niet in een keer, maar houden we je het hele jaar aan het lijntje. Iedere Motion geven we je inzicht in een aantal specifieke productgroepen; zo kunnen we gedurende het jaar naast 2014 producten ook de vroeg gelanceerde 2015 producten aan je voorstellen.

Pro tips
Dit jaar nemen we in Motion elk nummer het setje van een pro surfer onder de loep. Specialisten die hun setje toch vaak net even iets anders tunen dan de gewone man, maar hoe precies? En waarom? De op Gran Canaria woonachtige Duitser Alessio Stillrich (19) werd als twaalfjarig jochie opgenomen in het Pozo Team van Fanatic, te midden van zijn helden Jonas Ceballos en Victor Fernandez. Inmiddels is Alessio in staat zijn voorbeelden naar de kroon te steken, in Motion doet hij zijn tuningtips uit de doeken.

Lanes Kona
Een paar keer per jaar maakt de heersende passaatwind op Maui plaats voor een wind uit tegenovergestelde richting. Deze Kona wind blaast uit zuidwestelijke richting en betekent letterlijk ‘lijzijde’: de droge kant van het eiland en tegenovergestelde richting van waar de storm normaalgesproken het land raakt. Kona wind is een incidenteel verschijnsel dat alleen in de wintermaanden voorkomt en zelfs dan blaast het nog maar een paar dagen per jaar. Om daarbij ook nog eens een grote noordwest swell te krijgen aan de noordkust van Maui is zeer zeldzaam. Eind januari viel alles samen en scoorden Jason Polakow en Robby Swift de dag van het jaar.

Uiteraard ontbreken ook vaste rubrieken als de Echte Man (Chica!) Test, Moments, Strandjutten en Zepers Stijlgids niet. Nieuwsgierig geworden? Bestel hem in onze webshop of word abonnee en kies uit een van de vette gratis welkomstacties!

 van