17-04-2015 - Windsurfen, Nieuws, Magazines

De nieuwe Motion is uit!

Vanaf vandaag zal de nieuwe Motion weer bij de abonnees op de mat vallen. Boordevol vette foto’s, verhalen, producten en nieuwtjes uit de windsurfwereld. Hieronder een kleine scoop van de artikelen uit deze Motion.

Jaws Lanes
Tot halverwege de jaren negentig was Jaws – Peahi op zijn Hawaïaans – een relatief onbekende spot. Er gingen wel geruchten in de windsurfscene over deze enorme golf een paar kilometer upwind van Ho’okipa, die zou breken op de rotsen en kliffen en die alleen toegankelijk was vanuit het water, maar afgezien van een paar gestoorde dare devils als Josh Angulo en Jason Polakow was er niemand die zich in de buurt van het monster waagde. Tegenwoordig is dit wel anders. Jaws is allang niet meer voorbehouden aan experts en ook de golfsurfers en stand up paddlers hebben de golf gevonden. Na een paar jaar zonder sessie op ‘zijn’ Jaws begint Jason Polakow gefrustreerd te raken, tot daar ineens golven én wind aan de horizon gloren. En het blijkt niet de enige verrassing die Moeder Natuur in petto heeft.

Making of Red Bull Storm Chase film: a Force 10 Adventure
Twaalf meter hoge golven en wind met orkaansterkte: de Red Bull Storm Chase mag gerust het meest extreme windsurfevenement allertijden worden genoemd. Voor de riders is het letterlijk windsurfen op de limiet; voor de crew van big sexy pictures de zwaarste job uit hun loopbaan. Allen hadden ze één doel voor ogen: windsurfen van zijn meest extreme kant te belichten. Het resultaat is een adembenemende actie-docu. Een kijkje achter de schermen bij de meest uitgebreide windsurfproductie ooit.

Storm op het Vuile Gat
Eind oktober 2014 deden de restanten van orkaan Gonzalo Nederland aan en kon de windsurfgemeenschap zich opmaken voor de eerste herfststorm van het jaar. Een uurgemiddelde van 9 beaufort op Hoek van Holland, windstoten tot 108 kilometer per uur en vooral de westelijke richting betekenden dat het op zee niet altijd even goed toeven was. Eric Rutjes en Eva Oude Ophuis besloten hun heil daarom elders te zoeken. Avontuur in eigen land, of hoe twee verstokte wavers een topsessie hadden op een Zeeuws stukje binnenwater.

Uiteraard ontbreken ook vaste rubrieken als de Echte Man Test, Moments en Strandjutten niet. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe rubrieken als Local Heroes, Fact & Figures en Back in the day.

Nieuwsgierig geworden? Wordt dan voor het gemak abonnee, zodat je nooit meer een uitgave hoeft te missen en profiteer gelijk van de vette gratis welkomstacties! Daarnaast kun je uiteraard ook losse nummers bestellen in onze webshop. Ben je nog niet thuis maar wil je wel al het magazine lezen? Je kunt het nummer ook in onze Soul Kiosk App bekijken!

[ hana-code-insert ] 'Preview 1 2015' is not found

De volledige inhoud:

08 Editorial
10 Moments
17 Facts & Figures
18 Strandjutten
26 Jaws X Lanes
34 Echte Man Test
36 Windverslaafd
38 Gear: Fanatic Stubby
44 Vaarwater Maarten van Ochten
46 Making of Red Bull Storm Chase film
54 Local Heroes
56 Soul searching in Cabo Verde
66 Column Hotze Zijlstra
68 Storm op het Vuile Gat
74 Back in the day
76 Clubpage
78 Lowres
80 Close-out

 van