28-05-2014 - Windsurfen, Nieuws, Magazines

De nieuwe Motion is uit!

Vanaf vandaag zal de nieuwe Motion weer op de mat vallen bij de abonnees. Boordevol vette foto’s, verhalen, producten en nieuwtjes uit de windsurfwereld. Hieronder een kleine scoop van de artikelen uit deze Motion.

Bekijk ook alvast even de preview. Zoals je ziet kun je deze zomerse Motion niet missen! Word dus snel abonnee zodat je alle toekomstige uitgaven van Motion ook als eerste thuis bezorgd krijgt. Daarnaast kan je uiteraard terecht in de webshop om losse nummers te bestellen. Hier kun je ook alle andere nummers terug vinden als je deze nog niet gelezen hebt.

[ hana-code-insert ] 'Motion 1 2014 – preview' is not found

Peru

In 1963 viel de Amerikaan Chuck Shipman bijna van zijn vliegtuigstoel toen hij boven Peru uit het raam keek en eindeloos brekende lijnen zag lopen. Eenmaal geland ging hij gelijk op zoek naar deze magische golf, die hij vond bij het kleine stadje Chicama. Een golf die – als de omstandigheden het toelaten en de secties op elkaar aansluiten – tot wel 4 kilometer lang kan zijn. Vijftig jaar later ondernemen worldcupsurfer Camille Juban en zijn broertje Tom een poging om een rit op deze ‘langste golf ter wereld’ in het Guiness Book of Records te krijgen. Fotojournaliste Ludivine Carreres doet verslag.

Motion1

Stitch goes Down Under

Na ervaring als zeilreparateur te hebben opgedaan bij JibeCity in Bonaire kreeg Frederik Quadvlieg (25) vijf jaar geleden de mogelijkheid zijn eigen zeilmaakbedrijfje Stitch te beginnen in een container op het FAST Surfdorp in Scheveningen. Het waren jaren waarin de student industrieel product ontwerp veel ervaring opdeed en naast windsurfzeilen ook kites repareerde en allerhande klussen voor strandtenten deed. Maar het avontuur bleef lonken en toen hij de kans kreeg stage te lopen bij KA Sail in het warme, rauwe en winderige West-Australië was de keuze snel gemaakt. Stitch ging de winter dicht voor een stage Down Under.

Product Guide: beginnergear en trapezes

Een nieuw jaar. Nieuwe boards en zeilen, nieuwe wetsuits én een nieuwe Product Guide. Dit jaar presenteren we de producten niet in een keer, maar houden we je het hele jaar aan het lijntje. Iedere Motion geven we je inzicht in een aantal specifieke productgroepen; zo kunnen we gedurende het jaar naast 2014 producten ook de vroeg gelanceerde 2015 producten aan je voorstellen.

Schermafbeelding 2014-05-28 om 14.46.38

Pro talk

Dit jaar nemen we in Motion elk nummer het setje van een pro surfer onder de loep. Specialisten die hun setje toch vaak net even iets anders tunen dan de gewone man, maar hoe precies? En waarom? Teade de Jong (23) uit Ferwert surft al vanaf zijn vierde en werd zeven maal Nederlands kampioen bij de jeugd. Ook bij de big boys laat de boomlange Fries van zich horen, zo werd hij de afgelopen drie jaar vice Nederlands kampioen bij het Formula en eindigde hij in 2013 als zesde bij het NK slalom. Hij voer al een tijdje met de boards van Starboard, begin dit jaar stapte hij over op Severne Sails, waardoor hij nu hetzelfde setje vaart als zijn vroegere held Björn Dunkerbeck. Hier doet Teade zijn tuningtips uit de doeken.

Schermafbeelding 2014-05-28 om 14.47.38

Uiteraard ontbreken ook vaste rubrieken als de Echte Man Test, Moments, Strandjutten en Zepers Stijlgids niet. Nieuwsgierig geworden? Bestel Motion #2 in onze webshop of word abonnee en kies uit een van de vette gratis welkomstacties!

 van