18-11-2021 - Nieuws, Wielrenblad

De nieuwe Rapid Red Carbon wielen van Fulcrum

De Rapid Red-wielenfamilie beschikt nu over een set wielen speciaal voor degenen die nieuwe terreinen en nieuwe paden willen ontdekken met wat extra snelheid. Fulcrum heeft de technologisch know-how toegepast op hun topklasse wielen om zo de reactieve, lichte en betrouwbare Fulcrum Rapid Red Carbon voor gravel te ontwikkelen.

Lichtheid en reactiviteit worden gegarandeerd door de S-vormig asymmetrisch profiel carbon velg.

Deze technologie verbetert de balans tussen de spanning van de spaken om zo het verschil af te nemen in de schotelhoek tussen de spaken aan beide zijden van het wiel. Dit verschil is te wijten aan de aanwezigheid van de schijf aan de voorzijde en de cassette aan de achterzijde, samen met de chain pull. De geoptimaliseerde balans zorgt voor lange termijn prestatie niveaus. Bovendien verhoogt de unieke vorm van het velgprofiel de stijfheid met 2,5% vergeleken met een traditioneel U-vormig profiel. Om de maximale prestatie te bereiken met tubeless banden heeft de Rapid Red Carbon een tubeless-specific non-drilled bridge 2-Way Fit. Deze praktische, betrouwbare en gewichtbesparende oplossing zorgt ervoor dat je tubeless banden kan monteren zonder velglint. De non-drilled bridge heeft een C-Lux Finish. Dit is een afwerking die het makkelijker maakt om de band te monteren. De wielmontage wordt aangevuld met Fulcrum’s gepatenteerde Mo-Mag-technology, die gebruikmaakt van een eenvoudige en ingenieuze oplossing om de noppen op het velggat te houden met een magneet.

De velg heeft een 30 mm hoog profiel met een mini-haaksysteem dat de compatibiliteit vergroot met een breder drukbereik, het enige limiet is de waarde die door de band wordt gegeven. Deze oplossing vergroot de keuze aan banden die u kunt gebruiken, aangezien niet alle bandenfabrikanten hookless compatibel. Gelijkwaardig aan hookless technologie, de mini-haken zorgen voor lichtheid en stijfheid evenals installatiegemak, wat wordt verder geholpen door het strakke ontwerp. Dit ontwerp zorgt voor de perfecte lineariteit van het steunvlak van de velg/bandhiel. Fulcrum’s dimensionale precisie garandeert meer veiligheid tegen het wegrollen van de band velg bij lage druk, dankzij het grotere steunvlak die verkrijgbaar zijn met de bredere binnenste velgbreedte van 25 mm. En zoals je gewend bent van #fulcrumfast, ook hun hebben functionele oplossingen die samengaan met esthetiek en uitvoering.

In één oogopslag zie je meteen de nieuwe Direct Inmold Matt Finish (DIMF). Vandaag, dankzij de verfijning van het proces en de gebruikte materialen, kan Fulcrum direct vanuit de velg een matte afwerking bereiken, vergelijkbaar met de gepolijste afwerking die je altijd kon vinden op Fulcrum’s producten. Een afwerking die nog nooit geschilderd hoefde te worden. Het gebruik van zeer hoge kwaliteit en unidirectionele koolstofvezels laat Fulcrum de velg met extreme precisie harsen zonder dat eventuele sneden (noch gaten voor de noppen), met een consequente verbetering van de structurele sterkte van de rand.

Wat de hubs betreft, hebben is gekozen voor een straight-pull setup om gewichten te optimaliseren en het verkrijgen van de perfecte radiale montage van de spaken. Door de gaten te maken voor de noppen direct in de mal en perfect gehoekt met de hub, ook dankzij met de S-Shape-technologie, bereiken we de optimale uitlijning met de naaf. Bovendien kan de prestatie verder verbeterd worden met een vervangende set van keramisch gecoate lagers. De nieuwe Rapid Red Carbon is niet alleen snel, ook een referentiepunt in termen van betrouwbaarheid. Volledig bewust van de spanningen die een wiel ondergaat voor dit soort gebruik, hebben we de Rapid Red Carbon getest in alle typische voorwaarden waarmee u te maken kunt krijgen met een gravelbike. Dit om ervoor te zorgen dat ze elkaar ontmoeten de kwaliteitsnormen die we altijd hebben onderhouden. Modder, stof en zwaar weer omstandigheden hebben geen invloed op de wielen en blijven alleen een deel van het avontuur. Na strenge tests in het laboratorium en op hun reguliere routes zijn de wielen getest in de Goraf en Tabernas-woestijnen in de Badlands in september van dit jaar. Van de 8 renners die deelnamen aan de niet-ondersteunende ultracycling gravel evenement aan Rapid Red Carbon-wielen, testen ze over de 746 km lange route en 16.216 m klimmen, Mattia De Marchi (Team Genoeg) won als eerste plaats en Marion Dziwnik (Votec Team) was de eerst geplaatste vrouw. De wielen zijn met vlag en wimpel geslaagd! De Fulcrum Rapid Red Carbon zijn de perfecte oplossing voor veeleisende rijders die op zoek zijn voor een topproduct met “made in” Europa” technologie.

Tech Specs

  • Full carbon gravel wielset
  • Direct Inmold Matt Finish (DIMF)
  • 2-Way Fit™ (Clincher/Tubeless)
  • 25 mm binnenste velgbreedte
  • Verstelbaar Cup & Cones lagersysteem
  • Gewicht 1.490 gram

Ga voor meer informatie over de Rapid Red Carbon wielen naar fulcrum.com.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van