De nieuwe Specialized Pathfinder gravelband

Met enthousiasme introduceren wij u graag onze nieuwste Pathfinder gravelband. We weten allemaal dat de Pathfinder Pro de winnende band in gravel is met meerdere overwinningen in Unbound, waaronder de eerste en tweede plaats tijdens de editie in 2021 door Ian Boswell en Laurens ten Dam.

Dus, excuses aan de rest van het veld, maar we hebben de Pathfinder nu nog sneller gemaakt. Ontdek: de gloednieuwe S-Works Pathfinder 42 mm. Met behoud van het profiel, de 2Bliss Ready compatibiliteit en de natuurlijke karkaslaag die van de Pathfinder Pro banden de beste combinatie van snelheid en tractie op gravel hebben gemaakt, terwijl we 210 gram per bandenset besparen en de rolweerstand aanzienlijk verlagen. Op de weg, gravel of hardpack, dit is de snelste, lichtste, meest reactieve gravelband die we ooit hebben gemaakt.

Pathfinder

Sneller, lichter en indrukwekkende tractie 

We hebben het bewezen profielpatroon van de Pathfinder behouden, met een lage rolweerstand en steeds meer grip naarmate u de bocht ingaat. We hebben het volume van het rubber verminderd om de rolweerstand te verlagen en gewicht te besparen. De nieuwe dubbele GRIPTON®-compound plaatst de snelrollende T5-compound in het midden en de gripvaste T7 op de schouders. 

Duurzaamheid voor elke ondergrond

GRID RACE is een nieuwe, lichtgewicht, kruislings geweven zijwandversteviging van polyamide die de scheur- en lekbestendigheid verbetert met behoud van een goede elasticiteit voor een soepele rit. GRID RACE biedt ongelooflijke bescherming tegen scherpe stenen of bandverzakkingen bij harde impact, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan een soepel en zelfverzekerd contactvlak.

Onze BlackBelt lekbescherming, die zich in miljoenen kilometers heeft bewezen, loopt door het hele loopvlak, waardoor de duurzaamheid van deze lichte en soepele band nog verder wordt vergroot. 

Pathfinder

De snelste en lichtste Pathfinder tot nu toe

Met 42c weegt de S-Works Pathfinder slechts 435 gram en hij heeft een ongelooflijk lage rolweerstand en is maar liefst 20% sneller dan elke andere gravelband die we ooit hebben gemaakt. Geen enkele band levert meer snelheid en tractie op gravel met zo’n laag gewicht en zo veel efficiëntie dan de S-Works Pathfinder. Deze nieuwe banden zijn meer dan de snelste weg naar de streep, het is de snelste weg om je gravelrit sneller, reactiever en levendiger te maken.

Pathfinder

Dit is wat de beste gravelrijders ter wereld zeggen over onze Pathfinder gravelbanden:

Ian Boswell: 2021 Unbound Kampioen “De Pathfinder is de snelst rollende gravelband die er is. Hij heeft superieure tractie op een breed scala aan ondergronden en het allerbelangrijkste: hij is ongelooflijk lekbestendig. Ik heb dit seizoen in elke race op de Pathfinder gereden: op de vuurstenen van Unbound 200 tot de modder en klasse 4 van de Vermont Overland.”

Ali Tetrick: 2017 Unbound Kampioen “Als ik op reis ga voor lange tochten, neem ik nu gewoon één fiets en één set wielen mee – mijn Diverge en de Pathfinders op een set Roval Terra CLX. Daarmee ben ik rocking and rolling! Ik kan gemiddeld hoge snelheden halen met een zeer lage rolweerstand op elk terrein, van asfalt tot gravel en overal waar mijn dag me brengt.”

Laurens ten Dam: 2021 Migration Race Kampioen “Ik kan zeggen dat ik letterlijk elke gravelrace die ik heb gereden op Pathfinder 42mm banden heb gereden. Van Gravellocos tot Unbound tot Migration race en zelfs SBTGRVL. Ik reed op de Pathfinder 42’s. Voor mij zijn ze een compromisloze band.”

Pathfinder

Alle informatie over Specialized en de Pathfinder gravelbanden zijn te vinden op de website van specialized, klik hier voor de website.


Voor meer wielren en mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. UP/DOWN en Wielrenblad zijn beide ook los te bestellen in onze webshop, klik hier voor de webshop. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad of UP/DOWN en volg ons op Facebook en Instagram!

 van