17-04-2015 - Mountainbiken, Nieuws

De nieuwe Trek Stache 29+

Pionier Trek zet in op nieuw mountainbike-segment met de nieuwe Stache 29+
De volledig nieuw ontworpen trail hardtail is revolutionair in zijn klasse met nieuwe middel brede 29+ wielen en banden.Trek introduceert de nieuwe Stache die ontworpen is voor rijders die de mogelijkheden willen van een full suspension trailbike met de eenvoud en efficiëntie van een hardtail. De Stache met zijn gigantische 3.0-inch brede 29er banden biedt meer tractie en vertrouwen in alle omstandigheden. De middel brede banden (2.85 tot 3.25) van de Stache zijn gekoppeld aan één van de kortste achtervorken ooit ontworpen om een speelsere rijervaring te geven dan iedere andere 29er hardtail. Kortom, een volledig nieuwe rijervaring.

Meerdere wiel opties
Deze middel brede (of ‘plus’) categorie mountainbikes zal snel aan populariteit winnen in de mountainbikewereld en Trek neemt dan ook het voortouw met de 29+ Stache-modellen. Alle modellen zijn voorzien van 29×3.0 Bontrager Chupacabra banden, de industriestandaard. De Stache heeft bovendien bredere naafinterfaces met Boost148 en Boost110 die geschikt zijn voor stijvere wielen, meer bandruimte, grote kettingblad voor en een kortere achtervork. De Stache kan worden geoptimaliseerd voor 29+, 27.5 of standaard 29er wielen, met behulp van de stranglehold dropout, zodat rijders de wielmaat en banden kunnen kiezen die het beste bij hun rijstijl passen.

De Stache is een revolutie in de trail hardtails, maakt hardtails weer relevant voor crosscountry en biedt fanatieke mountainbikers een nieuwe wereld vol sensatie. De nieuwe Stache-serie omvat 3 aluminium modellen en een frame set:

De Stache 9: SRAM X1 1×11 groepset, KS Dropper zadelpen en nieuwe Manitou Magnum Pro voorvork.
Adviesverkoopprijs: € 3.699
De Stache 7: Nieuwe SRAM GX 1×11 groepset en de nieuwe Manitou Magnum Comp-voorvork.
Adviesverkoopprijs: € 2.499

Wil je meer weten over de Stache? Bezoek dan de Trek website of ga naar je Trek dealer. De Stache is direct uit voorraad leverbaar.

 van