08-07-2024 - Mountainbiken, Nieuws

De nieuwe Orbea Urrun is verkrijgbaar!

Orbea, de gerenommeerde fabrikant van hoogwaardige fietsen, introduceert met trots de nieuwe Orbea Urrun, een veelzijdige e-bike die perfect is voor zowel beginnende mountainbikers als ervaren rijders die op zoek zijn naar avontuurlijke ritten. “Urrun” betekent ver weg in het Baskisch, en deze e-bike is ontworpen om je naar verre horizonten te brengen en je rijervaring te verrijken met innovatieve technologieën en uitstekende prestaties.

Wat maakt de Orbea Urrun uniek?

1. Rider Synergy: één fiets, twee persoonlijkheden

De Urrun is uitgerust met dezelfde EP RS Gen2 Mountain Control motor als de nieuwe Rise, wat zorgt voor een perfecte balans tussen eenvoud, kracht en gewicht. Deze motor biedt een natuurlijke en elastische ondersteuning met de grootste autonomie in zijn categorie, waardoor je de meest epische avonturen kunt aangaan.

De RS Gen 2 motor heeft twee nieuwe ondersteuningsstanden:

  • RS modus: Vergroot de autonomie en biedt een meer natuurlijke en elastische ondersteuning, ideaal voor ritten met een hoge cadans.
  • RS+ modus: Geeft meer kracht bij een lagere cadans, met een maximaal koppel van 85 Nm. Perfect voor technische secties, lastige beklimmingen of wanneer je extra ondersteuning nodig hebt.

Daarnaast kun je de krachtafgifte aanpassen via de Shimano e-Tube app, waardoor je elke modus kunt instellen naar jouw voorkeur. De EP-motoren van Shimano gebruiken nauwkeurige sensoren en snelle monitorisatiemogelijkheden om je inspanning nauwkeurig te repliceren en een soepele, onmiddellijke ondersteuning te bieden.

2. 630 Wh voor maximale autonomie

De Orbea Urrun is uitgerust met de nieuwste generatie 630 Wh-batterijen, ontwikkeld voor de Rise. Deze batterijen bieden de hoogste energiedichtheid op de markt, wat betekent dat je meer fietsuren hebt zonder extra gewicht. De Urrun is ook compatibel met de nieuwste generatie Range Extender, een compacte en lichte oplossing die 210 Wh extra energie biedt.

3. Ontwerp met hoge prestaties

Het nieuwe frame van de Urrun biedt flexibiliteit voor meer comfort en zorgt voor betere prestaties over ruw terrein, vooral bij hoge snelheden. De achterdriehoek is opnieuw ontworpen om meer elasticiteit te bieden en schokken beter te absorberen, wat resulteert in een frame dat meer controle en energiebesparing biedt tijdens lange ritten.

De Urrun is ontworpen rondom een 120 mm vork en heeft een geometrie die zorgt voor maximale controle en rijplezier. De aflopende bovenbuis, steilere stuurhoek en langere reach zorgen voor extra stabiliteit op snelle, hobbelige stukken en afdalingen.

4. Een wereld van mogelijkheden

De Urrun is veelzijdig en avontuurlijk, perfect voor ritten zonder accessoires of met spatborden en fietstassen voor langere avonturen. De fiets is uitgerust met een adapter voor gemakkelijke montage van accessoires en kan volledig worden aangepast voor een schone look.

Beschikbare modellen en kleuren

De Urrun is beschikbaar in twee kleuren: Matt Magnetic Bronze en Gloss Tanzanite. Er zijn drie modellen:

  • H10: Het topmodel, bedoeld voor de meest veeleisende gebruikers.
  • H20: Het meest economische model in de 20-25 serie, met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.
  • H40: Dit model maakt gebruik van de eerste generatie RS-motor, de vorige batterij van 540 Wh en het vorige frame, en biedt de meest concurrerende prijs.

Voor meer informatie klik hier.

 van