11-08-2021 - Mountainbiken, Nieuws

De nieuwe XPLR collectie van SRAM, RockShox en Zipp

We hebben onze nieuwe XPLR-collectie gemaakt om u te helpen uw eigen rijstijl te definiëren. Drie vertrouwde merken. Drie reeksen producten. Ontworpen om wielrenners, mountainbikers en gravelgrinders onbeperkt nieuwe manieren te geven om er achteraan te gaan.

XPLR Drivetrain – SRAM

SRAM’s nieuwe 1x-specifieke draadloze aandrijflijnen zijn afgestemd op de behoeften van drop-bar-rijders en richten zich op een goede versnelling. Met een 10-44T cassette en bijpassende derailleur krijg je een groot bereik voor grindklimmen en krappe sprongen voor snel rijden op de weg. Kies uit drie niveaus – RED, Force en Rival – die allemaal zijn uitgerust met SRAM’s innovatieve AXS draadloze schakeling, kettingbeheer en verfijnde hydraulische schijfremmen.

XPLR eTap AXS achterderailleur

Als je rit niet compleet aanvoelt totdat je een beetje vuil op je banden hebt, dan kent u het belang van capabele componenten die alles aankunnen. De SRAM XPLR eTap AXS achterderailleur is een speciale 1x specifieke eenheid ontworpen voor gebruik met XPLR 10-44T-cassettes. Het zorgt voor een overzichtelijke aandrijflijn die bestrating en singletrack aankan met gelijk aplomb. Draadloze en bewezen eTap-schakellogica, AXS-connectiviteit, en geavanceerd kettingbeheer zorgen ervoor dat deze derailleur precies doet wat je wilt wanneer je het nodig hebt. De XPLR eTap AXS achterderailleur is beschikbaar voor SRAM Force, Red en Rival.

XPLR 10-44T cassettes

Maak die dagelijkse rit vanaf je voordeur een beetje pittiger met wat vuil. Het bereik van 440% van de XPLR 10-44T-cassette zorgt voor soepel schakelen als je zwetend grindbeklimmingen op gaat, strakke sprongen neemt en voor wanneer het tijd is om het op asfalt te boren. Shift-functies aan elk tandwiel is geoptimaliseerd voor elektronisch schakelen, zodat u snel, soepel en nauwkeurig kunt verplaatsen elke keer weer.

Nieuw direct-mount 1x crankstellen

We ontwikkelde de 1x aandrijflijn, en de SRAM RED- en Force-1 crankstellen evolueren de innovatie. Lichtgewicht en stijve direct-mount 1x kettingbladen in maten van 38-46T, met duurzame carbon armen om het versnellingsbereik van uw fiets op de juiste plek te plaatsen voor uw behoeften, met minimale complicaties. Onze baanbrekende X-SYNC smal-brede kettingbladtechnologie houdt je ketting waar hij moet zijn, een nieuwe brede stand optie zorgt voor maximale bandenspeling en onze XPLR 10-44T-cassettes zorgen voor het bereik. Zodat u zich kunt concentreren op plezier hebben.

Force 1 Wide crankset

We ontwikkelde de 1x drivetrain en het SRAM Force 1 Wide crankstel evolueert de innovatie. Het is lichter, sterker en eenvoudiger en is direct-mount voor minder gewicht. Brede variant cranks bieden plaats aan de grootste banden voor uw 1x gravel machine.

Give gravel some travel – RockShox

RockShox komt met een nieuwe fork en dropper post.

De allure van de open onverharde weg is misschien een paradijs voor avonturiers, maar het komt nog steeds met zijn eigen set kleine verkeersdrempels. met zoveel gravel rijders die off-road gingen, het was slechts een kwestie van tijd voordat we hebben ons kleine rockritme gevonden.

De geheel nieuwe XPLR-collectie is speciaal ontworpen om het reizen op onverharde wegen efficiënt en plezierig te maken. De suspensie geeft meer comfort en zorgt voor een soepelere rit. Het geeft vertrouwen en meer controle wanneer het terrein uitdagender wordt. En het betekent sneller rijden terwijl je de grip op ruwe wegen maximaliseert. Gebouwd vanaf de grond tot het grind, de nieuwe

Rudy heeft genoeg veerweg om je rit comfortabel onder controle te houden wanneer nieuwsgierigheid je buiten de gebaande paden brengt. Passend bij de frisse Reverb AXS XPLR, we hebben een grindspecifiek ontwerp gemaakt, compleet met ingebouwde naleving om het echt te openen op nieuw terrein.

XPLR Rudy Ultimate – RockShox

De nieuwe Rudy past perfect bij je gravelbike. Het is energiezuinig voor rechtdoor en biedt voldoende bewegingsvrijheid om u comfortabel in controle te houden als het moeilijk wordt. Met geheel nieuwe 30 mm boven buizen gebouwd rond de Charger Race Day-demper (onze lichtste demper ooit) en onze beproefde SoloAir veer. Rudy biedt nauwkeurige besturing, compatibiliteit met volledige of korte spatborden, en de looks om je racefiets trots te maken. Alles is ontworpen met de behoeften van gravelrijders in gedachten.

XPLR Wielset – Zipp

De 101 XPLR is onze eerste speciaal gebouwde wielset voor gravel. Dankzij onze MOTO-technologie biedt deze wielset grindfietsers meer controle en duurzaamheid op ruw terrein, voor een soepele rijkwaliteit dat helpt vermoeidheid van de rijder te verminderen. Dat betekent een comfortabelere rit. Zie het als een ritje op een vliegend tapijt over primitieve wegen, vooral met grote tubeless banden bij een lagere bandenspanning. Deze wielset is ideaal voor gravelracen, avontuur of een lange dag in het zadel.

G40 XPLR Tire

Het karkas van de band en de hiel tot hiel anti-lekstrip navigeert de fijne lijn tussen soepel en stijf zodat grip en prestaties dat niet doen lijden tijdens het maken van een ongelooflijk duurzame grindband. De G40 XPLR 40 mm breedte was zorgvuldig geselecteerd om het meest effectief te zijn met zijn loopvlakpatroon terwijl ook wordt voldaan aan de veranderende voorkeuren van rijders voor bredere banden voor gravel evenementen en off-road rijden.

De XPLR-collectie van SRAM, RockShox en Zipp viert een nieuw tijdperk van dropbar rijden met drie productsets om grind de jouwe te maken. Elke upgrade werkt prima op zichzelf of allemaal samen. Dus kies een pad, of mix en match in overvloed. Grind is tenslotte wat je ervan maakt.

Voor meer informatie ga naar SRAM.com.

 van