21-01-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer, Magazines

De nieuwste Access is nu beschikbaar!

De nieuwste Access is nu verkrijgbaar en te bestellen in de Soul Webshop! In de nieuwste editie neemt het team van F-One je mee naar hun 15de foto- en filmtrip in Mexico, vertelt Aron Rosslee over zijn revalidatie en wat doet Paul Serin om het park- en wakestyle-rijden te promoten? Dit en nog veel meer!

Bestel de nieuwe Access hier!


Outlaws in Baja

Team F-One in Mexico

Nieuwste Access

Baja ligt aan de zuidelijke grens van het Amerikaanse Californië. Het is een landtong met Baja Californië in het noorden en Baja Californië Sur in het zuiden. Geen van ons is er eerder geweest maar de foto’s die we gezien hebben waren genoeg om ons over te halen om hiernaartoe te gaan. Al kregen we genoeg waarschuwingen van anderen om niet te gaan. Kans om overvallen te worden. Te veel gevaarlijke haaien. Niet genoeg wind. Een goede gids is in ieder geval wel belangrijk. Zo kwamen we op Jeanne en Alex die een kiteschool runnen in deze regio. Samen met hen hebben we een plan gemaakt voor deze trip. De reis neemt ons van La Paz, gelegen aan de Golf van Californië, naar Bahia Asunción in het midden van de westkust van Baja en terug. Een trip van zo’n tweeduizend kilometer.


Eindelijk terug naar zee

Aron Rosslee over zijn revalidatie na een gescheurde kruisband

Nieuwste Access

De ellende begon met een (achteraf gezien te lange) kitesurfsessie waarbij de vermoeidheid de overhand nam. Ik was niet helemaal fit, maar de omstandigheden waren zo goed en ik wilde die ene trick zo graag tot een goed einde brengen dat ik bleef doorgaan. Nog één keer proberen! En toen… toen ging het fout. Ik verdraaide mijn knie. De pijn viel eigenlijk wel mee, maar het voelde meteen niet goed en er schoten allerlei doemscenario’s door mijn hoofd.


Down & out in Baja

De magie van het sliden

Nieuwste Access

Andre en Jason lieten zien dat kiteboarden als een echte boardsport gezien kon worden. Voorheen werd kiteboarden meer gezien als een ‘zeilsport’. Voor mij hoort kiteboarden meer bij de iconische sporten als skateboarden en snowboarden. Vandaar dat ik het ook per definitie kiteboarden noem. Alleen als je vaart op een surfboard is het kitesurfen in mijn ogen. Toch zal kiteboarden door vele beoefenaars van de iconische sporten niet gezien worden als een core boardsport. Dit komt doordat het kiteboarden een relatief jonge sport is en veel geld kost. Door dat laatste wordt het gezien als een kaksport of hoogstens als de clown van de boardsporten. Desondanks proberen groepen als de Freeride Project en de NA Blend Crew van het kiteboarden een echte core boardsport van te maken. Deze groepen zijn voor mij een echte inspiratie.


Nieuwste Access

Inhoud

  •  8.  Outlaws in Baja
  • 20. Kitecampercrib van Joris
  • 26. Interview Jamie Overbeek
  • 34. De knieblessure van Aaron
  • 40. Fresh Products
  • 46. Interview Thijs van Viking Bookings
  • 48. Down & Out in Baja
  • 52. Winter fit
  • 56. Reviews
  • 66. Tot later op het water

NU VERKRIJGBAAR IN DE WEBSHOP!


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van