18-04-2012 - Skiën, Nieuws

De NINE knights!

De Suzuki nine knights zijn weer begonnen!
Dit keer, sessie Mottolino, Livigno.

De weersomstandigheden spelen steeds met de gedachten van iedereen bij de Nine Knights, prachtig zonnig weer dat ineens omslaat in een heuze sneeuw storm binnen enkele minuten! De Knights blijven echter cool onder deze omstandigheden en presteerden ongelofelijk goed bij iedere kans op goed weer. Elke feature werd op dinsdag gehouden, en de atleten waren enorm enthousiast over de beste sessie met unieke obstakels.

Als eerste was er een geweldige sessie waaronder de hoofdfeature, een 27 meter hoge kicker in het midden van het imposante I’ll Castello. de man die het meest opviel was Marker Völkl atleet Russ Henshaw die van cork 540 blunt grabs naar de double cork 1080 double japan grab ging (de eerste keer dat hij deze truc probeerde!). De pretzel man Tom Wallisch maakte goed gebruik van het weer door een man te wezen en als eerste naar boven te gaan. Iedereen’s hart zat in hun keel terwijl hij de bijna 10 meter hoge sprong maakte! De sessie was aan! Event organisator Nico Zacek en vele anderen deden mee met de sessie en pakte airs hoger dan ook maar niemand had kunnen bedenken. Toen werd alles nog veel absurder, met vier mensen die tegelijkertijd het kasteel in gingen, 1 op de hip, twee op de quarterpipes en 1 op de kicker jump! Er was geweldige sfeer onder de atleten, die enorm opgewonden waren na deze 1e sessie!

Het weer sloeg daarna om naar een onaangename platte lichte wind en de Knights besloten om een brak te nemen en te wachten op betere condities. Tijdens de lunch werden ze vergezeld door Gus Kenworthy en Jossi Wells, de laatste Knights die het kasteel binnenkwamen. Beide waren enorm enthousiast om alles uit te checken, zelfs in de meest bizarre omstandigheden. Ze gingen verder om een kleine jib sessie te pakken, door nieuwe en creatieve manieren te bedenken om de rails te pakken. En al snel deed iedereen mee en er werd besloten om de canon rail to hip landing te proberen. Smith atleet Gus Kenworthy was de grote baas die avond met een paar 450 blunt grabs naast de rail. De hoop voor een mooie zonsondergang was er niet meer toen grote wolken over de hele vallei trokken en de wind nog heviger werd, werd er besloten om het erbij te laten, iedereen was enthousiast over de resultaten van die dag.

Op woensdag morgen was Mottolino bedekt in 20 centimeter verse sneeuw, grote vlokken die nog steeds naar beneden vielen en de verwachting was dat dit de hele dag zo door zou gaan. De atleten en fotografen gingen lifestyle foto’s maken door de hele stad heen. Daarna was het tijd om het jaarlijkse Suzuki Nine Knights voetbal toernooi te houden. Zes teams van zeven spelers streden tegen elkaar in de indoor sport hal in Livigno. Alle atleten deden het geweldig maar aan het eind kan er maar 1 winnaar zijn en dat was het Scheester shaper team. De weer verwachting was erg positief voor donderdag, dus de heli werd ingezet om te filmen. De heli sessie was een groot hoogtepunt tijdens dit event. De spanning bouwt zich langzaam op voor de public Big air competitie waar het publiek de kans krijgt om het spektakel zelf te zien van de beste freestyle skiërs van de wereld te aanschouwen bij dezie unieke sprong.

Check het hele verhaal op www.nineknights.com

En dit was hoe dag 1 en 2 waren:

[youtube id=”EU1NvrLhNa0″]

 

 van