11-10-2011 - Surfen, Nieuws

De O’Neill’s Jackpot, het Benelux Kampioenschap Golfsurfen 2011

Na lang wachten heeft het Benelux Kampioenschap Golfsurfen, de O’Neill Jackpot,  plaats gevonden in Scheveningen. Ondanks het stormachtige weer waren de golfcondities goed en kon de strijd voor de titel Benelux kampioen 2011 van start gaan. Een aantal van de beste surfers uit de Benelux waren aanwezig waardoor de top van beide landen op één wedstrijdtoneel stonden. Dit zorgde voor een groots spektakel.

Dit jaar bestond het kampioenschap uit twee surfwedstrijden in Nederland. De uiteindelijke winnaar mag zich surfkampioen van de Benelux noemen. Omdat de Domburg Classic dit jaar zonder golven bleef,  telde de eindstand dus meteen ook voor een podiumplek voor de Benelux golfsurfkampioen in alle categorieën.
In de finale shortboard Men was het een spannende strijd tussen Jasper Meijsing en de Belgische James Woods! Uiteindelijk was het toch Jasper Meijsing die er met de titel vandoor ging! De finale longboard Men is gewonnen door Belgische Achille Kindt.
foto door Tim Mizee
Bij de dames was het een spannende strijd om de eerste plek in de categorie shortboard Women, maar de Belgische Delphine Vanhooren ging er vandoor met de hoofdprijs! Bij de grommets was het een strijd tussen Jelle de Roode en Joshua Groot. Jelle de Roode wist uiteindelijk de beste scores neer te zetten en de overwinning te behalen!
door Tim Mizee_swell-line
De wedstrijd O’Neill Jackpot 2011 was voor de wedstrijd- als vrijsurfers en het publiek een spannende, leuke en professionele wedstrijd om naar te kijken. Op het strand werd na iedere actie omgeroepen welke surfer het was en wat de behaalde score hij of zij had behaald. Hierdoor werd iedereen optimaal betrokken bij de strijd die in het water werd gevoerd! Ook de professionele juryleden, uit Nederland en België, zorgde voor een goede een eerlijke strijd! Deze wedstrijd was een voorproefje voor de evenementen die de organisatie SurfBenelux in 2012 in Nederland en in België gaan organiseren.
Voor meer informatie check de website van SurfBenelux!
Foto’s door Tim Mizee van Swell-Line
 van