19-04-2018 - Mountainbiken, Nieuws

De perfecte Formula voor mountainbiking

Het Italiaanse merk Formula is de nieuwe aanwinst in het brede sportieve merkenaanbod van Tehava. Formula is de specialist in mountainbikeremmen, -vorken en –wielen.

Formula

Sinds het ontstaan van Formula is er altijd één richtlijn geweest in de zoektocht naar nieuwe oplossingen in de mountainbike en motorcross wereld: “Innovatie”.

Formula is van origine afkomstig uit de motorcross wereld. Door de vele innovaties en successen die daarop volgden, vestigden zij definitief hun naam in deze sport. In 1987 besloot Formula om haar kennis en technologieën vanuit de motorcross wereld over te brengen naar het mountainbiken. Innovatie en grenzen verleggen staat nog altijd voorop voor Formula en neemt hierdoor een belangrijke positie in binnen de mountainbike wereld.

Formula foto voor in post

Pionier van schrijfremmen

In 1993 nam Formula een leidende rol in binnen de markt waardoor de mountainbikewereld voorgoed veranderde: zij zijn de ware pioniers van de eerste hydraulische schijfrem. Formula heeft vier remmen in zijn assortiment, bestemd voor verschillende specialisaties binnen het mountainbiken. Een hiervan is de Cura, Formula’s eerste schijfrem op minerale olie. Dankzij een zeer nauwkeurig en krachtig aangrijppunt is zijn remdosering perfect. Deze lichte allrounder beschikt over een zeer ergonomische remhendel. Van weekend warrior tot World Cup racer, de Cura houdt ieders fiets perfect in bedwang.

Cura schijfremmen

Met Speed Lock technologie ontkoppel je eenvoudig de Cura remleiding zonder gereedschap. Tevens voorkomt het dat je olie verliest of lucht in de leiding komt. Een andere technologie is de Mix Master stuurklem is optioneel voor alle Formula remmen. Deze eenvoudige upgrade zorgt voor een directe bevestiging van Shimano en SRAM shifters op de Formula remhendel. De handlebar oogt hierdoor extra ‘clean’. 

Soepelheid met optimale demping

Formula heeft vijf vorken in de collectie voor verschillende ondergronden, waaronder de 33 / Thirty-Three. De 33 is leider in de markt van lichtgewicht XC vorken. Hij weegt slechts 1580 gram. Formula ontwierp de 33 voor hedendaagse mountainbikebehoeften, dat resulteert in een zeer verfijnde vork. Deze vork is de ultieme compagnon voor crosscountry racers die hunkeren naar epische fietstochten.

De Internal Floating Technology in de 33-vork vermindert effectief de wrijving tussen de binnen- en buiten vorkpoten. Dit resulteert in een soepele inwendige geleiding. Deze technologie is uniek in de markt. Daarnaast perfectioneer je de 33 met het Compression Tuning System de optimale dempingkracht in functie van jouw gewenste reboundsnelheid. Dankzij een vervangbaar ventiel op de vork met zeven opties stem je deze snel en eenvoudig af naar jouw persoonlijke voorkeur. 

Allemansvriend zonder compromissen

Sneller, lichter, veiliger. Met een gewicht van maar 1356 gram en een velgbreedte van 27 mm, biedt de Linea 2 een breed scala van technologieën. Linea 2 is perfect voor crosscountry, marathon, trail en all mountain. Een allemansvriend voor de fietser die niet van plan is om compromissen te sluiten.

Met Wide Position Design ontwierp Formula een grensverleggende naaf met interne lagers die verder uit elkaar staan. Deze bredere basis zorgt voor meer souplesse, betere rotatie en extra stijfheid voor een geavanceerdere rijervaring. Het Easy Maintenance System garandeert een snelle en eenvoudige demontage van de naaf. Het onderhoud wordt hierdoor aanzienlijk vereenvoudigd. De innovatieve producten van Formula brengen het mountainbiken naar de next level!

Meer informatie over deze nieuwe producten is te vinden op de website van Tehava

 van