15-03-2022 - Nieuws, Wielrenblad, Leesvoer

De POC Radiant Jersey & Pro Thermal Vest review

Radiant Jersey

Deze Radiant Jersey in ‘Zink Orange’ is zo fel dat je letterlijk met je ogen moet knipperen als de zon erop schijnt. Hij is gemaakt van warme, geborstelde stof en een koolstofvrije DWR-behandeling biedt bescherming tegen lichte regen. Het shirt is voorzien van stevige achterzakken en een ritszakje. De felle kleur in combinatie met de reflecterende logo’s maakt hem absoluut verkoopbaar aan een bezorgd thuisfront. De pasvorm is uitstekend en het shirt voelt zeer hoogwaardig aan, maar het herbergt verder geen ingewikkelde technieken om water en wind buiten te houden en tegelijkertijd toch ademend te zijn.

Combinatie

Dit hoeft ook niet, want anno 2021 hebben we daar het vest voor, inmiddels een onmisbaar (mode)accessoire. POC leverde in combinatie met de Radiant Jersey dit Pro Thermal Vest. Het meest in het oog springende kenmerk is de voering van achthoekige garenvezels, die warme lucht isoleren waar nodig. Opvallend genoeg werkt het goed en als je het vest dichtritst, voelt het alsof je een zacht Buffje aan hebt: zeer comfortabel. Het vest heeft drie zakken: een in het midden, hierin kun je het vest tevens opbergen en meenemen, en twee die een beetje aan de zijkanten zitten, in plaats van achterop. Hierdoor zijn deze zakken een stuk beter bereikbaar. Opvallend is dat alledrie de zakjes met een rits afsluitbaar zijn. Het vest is voorzien van een stevig ophanglusje aan de buitenzijde dat nooit kan irriteren in je nek. Het achterpand is niet gevoerd en blijkt doorschijnend, waardoor je van voren meer gekleed oogt dan van achteren.

In de praktijk is de combinatie van trui en vest in veel gevallen alles wat je nodig hebt, zeker met een warme, lange baselayer eronder. Het voordeel is dat je de ventilatie met twee ritsen kunt reguleren en het vest zonodig helemaal open kunt ritsen: het toppunt van wielerflamboyance.

POC
  • Radiant Jersey € 180,-, meer informatie klik hier.
  • Pro Thermal Vest € 170,- meer informatie klik hier.

Voor meer gave producten en alles over POC Cycling zie de website van POC. Klik hier voor de website.


Deze review komt uit wielrenblad #4 en is nog steeds te bestellen in onze webshop. Klik hier voor de webshop. Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van