15-02-2017 - Windsurfen, Nieuws

De Red Bull Storm Chase is terug

Vanaf 9 januari 2017 is de Red Bull Storm Chase window weer open. De organisatie wacht op dit moment op een goeie spot en windkracht 10. Wanneer de juiste situatie zich voordoet zal missie 1 van 2017 van start gaan. Waar en wanneer dit zal zijn hangt af van de weergoden.

De Red Bull Storm Chase is precies zoals de naam het omschrijft. Een zoektocht naar de meest epic surfbare storm op de planeet. De zoektocht loopt van 9 januari tot 12 maart 2017. In deze periode zullen acht van de beste windsurfers ter wereld op zoek gaan naar een storm van windkracht 10 of meer op een juiste locatie.

De spot

Die locatie wordt gekozen aan de hand van enkele voorwaarden; zowel de windsurfers als de veiligheidscrew moeten goede toegang hebben tot het water, voor de jury moet er een goede plek zijn om de surfers te beoordelen enn als laatste moet de spot ook in de nabijheid van een vliegveld zijn die voor iedereen te bereiken is.

red bull storm chase

De tijd

Omdat windkracht 10 niet een paar weken van te voren wordt aangekondigd is het voor de organisatie een hele klus om alles op tijd te plannen. Dag in dag uit zijn de windsurf professionals van Red Bull in samenwerking met experts op het gebied van weersvoorspelling bezig met het zoeken naar de ideale omstandigheden.

Wanneer de omstandigheden positief uitvallen zal er een storm alert 120 uur van te voren uitgaan. Na 96 uur zal er een bericht uitgaan als er een locatie gevonden is. En 72 uur voorafgaand aan het toernooi zal officieel aangekondigd worden of de missie doorgaat.

De berichten zullen hier worden geplaatst.

Hieronder alvast een klein voorproefje van hoe het spektakel eruit kan zien.

 van