01-03-2023 - Nieuws, Wielrenblad

De revolutionaire aandrijflijn van Classified breekt door in World Tour

Classified betreedt het profpeloton met de aankondiging van een nieuwe samenwerking met Victor Campenaerts, DT-Swiss & Ridley.

Classified

De Belgische profwielrenner Victor Campenaerts kiest voor baanbrekende aandrijflijntechnologie Classified in het streven naar de hoogst mogelijke efficiëntie en prestatiewinst, in samenwerking met DT-Swiss en Ridley.

Campenaerts gelooft echt in innovatie en heeft de Powershift-naaf gedurende meer dan een jaar grondig getest in training en is overtuigd van de prestatieverbeteringen en betrouwbaarheid van het Classified-systeem en dat rijden met een enkel kettingblad vooraan in combinatie met Powershirt-naaf een efficiëntere aandrijflijn.

Campenearts racete op dinsdag (28/2/23) in GP Le Samyn en haalde de beslissende ontsnapping, waarbij hij het tempo opvoerde met enkele grote aanvallen en zijn Lotto DSTNY-teamgenoot Milan Menten opstelde voor de overwinning.

Campenaerts, al bekend om het uitproberen van grotere kettingbladmaten, zou zijn grote ring-inspanning kunnen verbeteren dankzij de enkele kettingbladopstelling die het Classified-systeem exploiteert. Niet beperkt door een voorderailleur, racete de Belg op Omloop Het Nieuwsblad met het gebruik van een enkel kettingblad met 62 tanden, nog niet eerder gezien bij de klassiekers. Gecombineerd met de grotere tandwielen van de Classified cassette op de Powershift-naaf ontstaat de meest efficiënte en dus snelste aandrijflijnopstelling.

Geboren in Hoboken, België, op 28 oktober 1991, heeft de Vlaamse fanfavoriet etappezeges in de Giro d’Italia & Tirreno Adriatico in zijn palmares, evenals dubbele Europese en nationale tijdritoverwinningen (2017/18 en 2016/17 respectievelijk). Om nog maar te zwijgen van het werelduurrecord in Mexico in 2019; Victor Campenaerts is een renner die gekenmerkt wordt door het streven naar efficiëntie. Campenaerts brengt een enorme schat aan ervaring op World Tour-niveau mee om de Classified Powershift-technologie te testen, waardoor het jonge Belgische merk zijn product verder kan ontwikkelen en zijn verdiende plaats in het profpeloton kan bevestigen.

Classified CEO Mathias Plouvier is verheugd met de nieuwe samenwerking: “Werken met een efficiëntie- en prestatiegerichte atleet als Victor is een droom voor een technologiebedrijf als Classified. Het is een geweldige kans voor ons om het ongeëvenaarde inzicht en de directe feedback van Victor in onze technologie te hebben. Victor is de drijvende kracht achter dit project en we zijn heel blij dat we nauw met hem en met DT-Swiss & Ridley kunnen samenwerken.”

Classified CTO en uitvinder van de Powershift-naaf Roëll van Druten gaat verder: “Bij Classified zijn we er al lang van overtuigd dat het traditionele 2x aandrijflijnsysteem, d.w.z. 2 kettingbladen en een voorderailleur, niet efficiënt genoeg is. Victor Campenaerts gebruik van het Classified-systeem tijdens een grote UCI-race bewijst onze beweringen dat een groter enkel kettingblad met grotere tandwielen achteraan, met het ultieme versnellingsbereik van de Powershift-naaf, het meest efficiënte aandrijfsysteem ter wereld is. En nu in het profpeloton!

Classified staat nu bekend als “the front derailleur killer”, voegt Van Druten eraan toe dat “het verwijderen van de voorderailleur echt de eerste stap is. Zonder voorderailleur is het mogelijk om grotere kettingbladen te gebruiken, aerodynamische efficiëntie te behalen en krachten door de ketting en lagers te verminderen.

Over Classified fietsen

Classified is een deep-tech bedrijf met de missie om aandrijflijnproducten te creëren die de rijervaring en prestaties van alle fietsers transformeren. Classified is opgericht in 2019 en heeft 50 mensen in dienst, gevestigd in hun kantoren in Antwerpen (België) en Eindhoven (Nederland).

Lees meer over de efficiëntiewinsten van het Classified-systeem en waarom Campenaerts ervoor heeft gekozen om ermee te racen op de Classified-website.


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van