11-06-2019 - Nieuws, Wielrenblad

De Ronde om Alphen

Op zondag 30 juni a.s. kan iedereen meedoen aan een prachtige toertocht door het Groene Hart van de Randstad.

De Ronde om Alphen

Sportief en sociaal

De Ronde om Alphen wordt zondag 30 juni gehouden en start tussen 08.00 en 10.00 uur. Om het open karakter nog eens te onderstrepen, is de startlocatie op het terrein van De Werf bij de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Van daaruit voert de fietstoertocht over afstanden van 40, 70 of 100 kilometer om Alphen. De sportieve prestatie is natuurlijk belangrijk, maar het sociale element telt minstens even zwaar. “In het parcours hebben we na 60 kilometer een rustlocatie, waar je samen kunt genieten van een kop koffie en een appelgebakje. Bij de finish staat een aantal foodtrucks waar je een hapje en drankje kunt nemen en nog kunt napraten over de dingen die je onderweg hebt gezien en meegemaakt.”

Verbinding

De organisatie is in handen van de vele vrijwilligers, die de voorbije jaren ook deel uitmaakten van de organisatie. “Dat blijven we met plezier doen, ook omdat mensen met elkaar verbinden een van onze belangrijkste doelstellingen is. Dat kan uitstekend op de fiets en zeker in het Groene Hart, waar je van het nodige natuurschoon kunt genieten. We hopen dat we dit jaar zo’n 300 enthousiaste amateurwielrenners en toerfietsers mogen begroeten.”

Team Gek van Fietsen

Ook Gek van Fietsen is van de partij tijdens De ronde om Alphen. Dit doen zij zowel op, als naast de fiets. Het team van Gek van Fiets zorgt tijdens De ronde om Alphen voor de nodige technische ondersteuning zodat iedereen de ronde uit kan fietsen. Maar uiteraard trapt het team ook mee op zowel de 40, 70 als 100 kilometer.

Inschrijven

Het enige wat deelnemers nodig hebben, is een race- of toerfiets en de conditie om de afstand weg te trappen. De inschrijfkosten bedragen €18,50 per persoon voor het startbewijs + koffie met appelgebak onderweg + wat te eten en te drinken bij de finish in een gezellige, muzikale omgeving aan de Rijnhaven. Er kan ook in teamverband worden gefietst. Bedrijfs- of vriendenteams bestaan uit 8 personen en betalen €120 per team. Inschrijven gebeurt via de website. Daar is ook meer informatie over het parcours en de spelregels te vinden.

Goede doel

Van elk startbewijs maken wij €2,50 euro over aan de 400 van Energy4ALL, een 400 km tellende wielrentocht rond het IJsselmeer op 22 juni met als doel geld op te halen voor het ontwikkelen van medicatie voor energiestofwisselingsziekte bij kinderen. De 400 van Energy4All is een ode aan alle patiënten van deze ziekte!

De Ronde om Alphen

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste Wielren magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Wielrenblad!

 van