18-05-2016 - Mountainbiken, Nieuws

De Rotterdamse Trap fietsend geopend

De stad Rotterdam heeft vanaf 16 mei tot en met half juni een tijdelijk nieuwe blikvanger: een gigantische trap van 29 meter hoog en 180 treden vanaf het Stationsplein, pal voor het Groot Handelsgebouw. De Trap staat symbool voor de veerkracht en wederopbouw van Rotterdam.

Om deze veerkracht te benadrukken heeft Buycycle BV in samenwerking met “Rotterdam viert de stad” tijdens de openingsceremonie De Trap op spectaculaire geopend. Buycycle zet namelijk haar 2 top Down Hill rijders in, let op zij rijden 180 treden af op speciaal geprepareerde fietsen!

‘DON’T TRY THIS AT HOME!

Deze speciale mountainbikes zijn uitgevoerd met schokdempers die de hardste klappen kunnen opvangen, waardoor de rijder in het zadel kan blijven zitten en controle houdt. Dit staat natuurlijk symbool voor de grote klappen die Rotterdam heeft geïncasseerd. Door in het zadel te blijven zitten en niet te lullen maar te poetsen, heeft Rotterdam zich weer weten te ontwikkelen tot een wereldstad!

Met het nieuwe en alom geprezen Centraal Station op de achtergrond, gaan de rijders deze veerkracht demonstreren, niet denken maar doen en ter aller tijde een koel hoofd houden. Opening van ‘De Trap’ was op 16 mei 12:30 door de burgermeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb.

Buycycle is een ras echte Rotterdamse onderneming dat zich heeft gespecialiseerd in sportfietsen en aanverwante fietsproducten. Tijdens de opening zet Buycycle haar fietsenmerk Polygon in. Een merk dat zij exclusief importeert en distribueert in de Benelux. Polygon is een fietsmerk met wereldfaam uit Indonesie, deze samenwerking met ‘Rotterdam viert de stad’ bewijst Buycycle dat het merk Polygon beschikt over oerdegelijk materiaal.

Fabian Hardjoprajitno (eigenaar Buycycle): “Wij voelen ons vereerd dat wij als jonge ondernemers mogen mee helpen aan de promotie van ‘Rotterdam viert de stad’, daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om ons te bewijzen dat het product en materiaal voldoet aan de veeleisende sportfietser’. Fingers crossed aldus Fabian Hardjoprajitno.

 van