De Shimano ET-7 – Review

De Shimano ET-7 In het kort: Een weerbestendige fiets- en wandelschoen specifiek ontworpen voor e-bikes.

Shimano-ET700

Getest

Wanneer we de blauwe Shimano-doos openmaken en de gloednieuwe Shimano ET-7 schoen eruit pakken, valt ons direct het zeer fraaie ontwerp op. Hoewel de schoen uit verschillende panelen lijkt te bestaan lopen deze superstrak in elkaar over, hetgeen de schoen een gedetailleerd en doordacht uiterlijk geeft waarbij functionaliteit en een modieus ontwerp elkaar ontmoeten.

Ten eerste heeft de Shimano ET-7 in plaats van veters een BOA-systeem; middels een draaiknop open en sluit je de schoen. Prettig hieraan in dat je ook tijdens het lopen of fietsen de Shimano ET-7 snel en eenvoudig een fractie strakker of losser kunt zetten. De schoen gaat ruim open, zodat je makkelijk instapt. Daarnaast voelt hij ergens tussen een sneaker en een lichte wandelschoen. De binnenzijde is zacht en comfortabel. Middels het BOA-systeem is het mogelijk de schoen in minimale stappen strakker te draaien. Wij hadden dan ook geen last van drukpunten.

Ook aan de buitenkant zorgt een Splash Shield-membraam in de neus voor een lichte waterbestendigheid tegen water en wind. Tijdens de buitjes die wij tegenkwamen parelde het water in eerste instantie mooi weg en bleven onze voeten daarom droog, daarna wist een flinke bui uiteindelijk wel zijn weg te vinden door het materiaal heen. Nadien droogt de Shimano ET-7 trouwens vlot.

Wanneer je loopt is de zool vergelijkbaar met die van een lichte wandelschoen, op de fiets valt op dat er een stevige voorvoet-ondersteuning in zit. Hierdoor gaat voor je gevoel maar weinig energie verloren tijdens het trappen. De zool heeft een prettige grip op de pedalen, hetgeen ook de efficiëntie verhoogt. Hoewel wij enkel bos, duinen en heide opzochten kun je met de Shimano ET-7 waarschijnlijk ook prima een heuvel op.

Shimano ET-7

+ Mooi ontwerp + Fijne afstelling met BOA + Licht weerbestendig

 Niet de meest stijve schoen

Prijs: € 119,95 | Website


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Word abonnee van Electrified E-bike Magazine.

 van