09-09-2011 - Surfen, Nieuws

De strijd voor het Benelux kampioenschap golfsurfen gaat van start

SurfBenelux organiseert het Benelux surfkampioenschap in Nederland en België. Dit jaar bestaat het kampioenschap uit twee surfwedstrijden in Nederland. De uiteindelijke winnaar mag zich surfkampioen van de Benelux noemen. Door het wedstrijdsurfen in Nederland en België samen te voegen, staat de top van beide landen op één wedstrijdtoneel en beloofd het een groots spektakel  te worden.

Het golfsurfen is in Nederland en België één van de meeste opkomende sporten. Het wordt steeds populairder onder de jongeren, maar ook volwassen. De meeste mensen verwachten in eerste instantie niet dat in de Benelux gesurft kan worden. Het tegendeel is waar. De condities in de kustgebieden van Nederland en België zijn goed.

Michael Schmitz, de oprichter van SurfBenelux, wil graag na negen Nederlandse longboard-titels zijn kennis en knowhow met anderen delen.
“We willen met de evenementen van SurfBenelux het surfen in wedstrijdverband naar een hoger niveau trekken, onder andere door Nederland en België samen te voegen. Ons doel is ook om Nederland en België als gewaardeerde surflanden op de kaart te zetten. De twee wedstrijden in augustus, september dit jaar zijn een voorproefje voor de evenementen die we in 2012 in Nederland en in België gaan organiseren.”

De evenementen van SurfBenelux worden zowel voor de wedstrijd- als vrijsurfers en het publiek spannende, leuke en professionele wedstrijden en evenementen. “Dat betekent veel spektakel en surfen op een hoog niveau!”. Het spektakel  is een must-be voor surfers en bezoekers, maar ook online kijkers kunnen via het onlinescoringssysteem de wedstijden live volgen.

O’Neill Jackpot is de eerste wedstrijd en wordt gehouden in Scheveningen ter hoogte van surfschool Hart Beach. De wedstrijd is op 13 en 14 augustus 2011. Indien de golfcondities niet optimaal zijn dan zal  de wedstrijd plaats vinden op 24 en 25 september of 8 en 9 oktober 2011.

Meer informatie over het evenement of inschrijving op www.surfbenelux.com.

 van