De TEKTRO E-DRIVE 9

Systeem met 9 versnellingen specifiek ontwikkeld voor e-bikes

TEKTRO E Bike Solutions introduceert een nieuwe aandrijflijn in samenwerking met Conway.

Met de E-DRIVE 9 opent TEKTRO hun nieuwste product segment in de categorie E-Bike Solutions met een 9-speed aandrijfsysteem voor e-bikes op instapniveau. Het hoogtepunt: een 9-speed cassette waar de kleinste drie tandwielen – 11-13-16 – eenvoudig kunnen worden verwisseld met een derailleur met een koppelingsmechanisme voor een hogere kettingspanning.

TEKTRO E-DRIVE 9

TEKTRO E-Bike Solutions is in 2017 gestart als antwoord op de eerste klantverzoeken voor een robuuster remsysteem voor: e-bikes. De oplossing was de nieuwe 2,3 mm dikke remschijf standaard gebruikt in de TRP DHR EVO remsystemen. In 2019 werd het nieuwe TRP schakelsegment gelanceerd met de DH7 en TR12 achterderailleurs. Een waardevolle ervaring is gewonnen in de afgelopen drie jaar en heeft geholpen om de ontwikkeling van de TEKTRO vorm te geven ED9.

Nogmaals, de impuls kwam van klanten, die op zoek waren naar een robuuster en slijtvaster schakelsysteem speciaal voor e-bikes op instapniveau. De e-bike boom en COVID-19 brengen een buitensporig aantal beginnende fietsers in de E-bike wereld. Onderzoek van TEKTRO Europe heeft met eindgebruikers de volgende uitdagingen duidelijk aan het licht gebracht:

  • Extreme ketting- en cassetteslijtage – vooral op de kleinste tandwielen
  • Hoge service- en vervangingskosten voor de klant na slechts een korte tijd met maar enkele kilometers gereden
  • Beginners schakelen vaak veel minder – vooral met de “semi-automatisch schakelen” systemen
  • Stoppen voor verkeerslichten in turbomodus en starten weer op de kleinste tandwielen
  • Lage transmissiebandbreedte wordt gecompenseerd op de bergop met de motor
TEKTRO E-DRIVE 9

TEKTRO E-DRIVE 9 oplossingen

Het ED9-schakelsysteem is ontworpen in nauwe samenwerking met Conway en zijn ontwikkelingsteam. De eerste Conway-modellen met het nieuwe TEKTRO E-DRIVE 9 schakelsysteem en cassette zijn al in februari 2022 in de verkoop gegaan. Het TEKTRO ED9-systeem bestaat uit de 9-speed E-Drive achterderailleur, de bijbehorende schakelhendel en de bijpassende 9-speed cassette met een bereik van 11-46. Het wordt alleen aangeboden als originele uitrusting voor fietsfabrikanten.

TEKTRO E-DRIVE 9

Oplossingen

  • Cassette 11 – 46
  • 11-13-16 tandwielen uitwisselbaar, lagere servicekosten
  • Aanzienlijk lichtere versnellingen met tandwiel 46, meer plezier bergopwaarts
  • Hogere cadans en betere krachtondersteuning voor de motor
  • 9-speed achterderailleur met TRP niet-instelbare koppeling voor optimale kettingspanning Technologie TRP TR12 en DH7 (ratel / koppeling – systeem)
TEKTRO E-DRIVE 9

Voor meer informatie over TEKTRO en de E-DRIVE 9 bekijk de website, klik hier voor de website. Alle informatie over de onderdelen en meer is hier ook de vinden.


Electrified #2 is nog steeds los te bestellen in onze webshop, klik hier voor de webshop. Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Word abonnee van Electrified E-bike Magazine.

 van