Dé trend in de fietssport: Bikepacking

ORTLIEB’s nieuwe bikepacking collectie

Zelfs vóór de pandemie was de trend van het fietsen in een stijgende lijn en de huidige ontwikkelingen voeden dit momentum alleen maar. Tijdens de lockdown ontdekten veel beginners de fiets voor het eerst sinds hun kindertijd. Bovendien lijkt het openbaar vervoer te lijden onder deze crisis, en steeds meer mensen zoeken de fiets als middel om naar het werk te gaan. De onstabiele situaties wereldwijd maken het plannen van internationale reizen moeilijk, en omgekeerd nemen binnenlandse reizen toe. Kamperen, fietstochten, lange weekenden en micro-avonturen zullen dit jaar zeker populaire vakantie-opties zijn.

Bikepacking heeft zich dan ook ontwikkeld van een nicheactiviteit tot een gevestigde vorm van fietsreizen. Maar, wat is bikepacking precies? Bikepacking is een outdoor avontuur dat begint waar het klassieke bike touring stopt: aan het einde van de gebaande paden. Als je je vrij en thuis wilt voelen in de natuur, is de combinatie van fietsen en slapen in de buitenlucht echt jouw ding. Waterproof tassen kunnen dan natuurlijk niet ontbreken!

Daarom is tassenspecialist ORTLIEB blij om publiek de nieuwe toevoegingen aan haar bikepacking serie te presenteren. De bike travel experts van ORTLIEB hebben drie nieuwe, innovatieve tassen aan deze serie toegevoegd en tegelijkertijd de bestaande producten in de collectie een update gegeven. De gehele bikepacking serie wordt ook in een nieuw kleurenschema geleverd.

De bikepacking serie omvatte al het Gravel-Pack, Accessoirepakket, Seat-Pack, Handlebar-Pack, Frame-Pack, Frame-Pack Toptube, Cockpit-Pack en Atrack BP. Nieuw dit seizoen zijn de Fork-Pack, Frame-Pack RC en de Frame-Pack RC Toptube.

De ORTLIEB Frame-Pack RC is perfect voor wat zwaardere materialen, zoals gereedschap en eten, die daardoor makkelijk op een centraal punt op de fiets vervoerd kunnen worden. Stevige, robuuste, individueel aanpasbare velcro straps zorgen ervoor dat de Frame-Pack stevig vastzit. De Frame-Pack RC is verkrijgbaar in twee maten, 4 en 6 liter. De Frame-Pack RC Toptube heeft een inhoud van 4 liter.

Nog meer gemak met de Fork-Pack mét nieuw Quick-Lock S adaptersysteem! Het geheel nieuwe en innovatieve adaptersysteem is ideaal voor het bevestigen van tassen zoals de waterdichte Fork-Pack aan de voorvork van een fiets. Met een gewicht van slechts 275 gram (inclusief adapter) biedt de Fork-Pack ongeveer 3.2 liter extra opbergruimte voor het inpakken van de fiets!

Alle tassen zijn waterdicht, PVC-vrij en worden gemaakt in Duitsland.

De collectie is te vinden op de ORTLIEB website.

De producten

ORTLIEB producten

Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van Wielrenblad of UP/DOWN. Dan ontvang je alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van