De ultieme eerste fiets van slechts 2,1 kilo’s

Specialized heeft de koppen bij elkaar gestoken en iets gecreeërd waarvan een tweejarige alleen van kan dromen, tot nu: The Ultimate First Bike. Ze namen dezelfde technologie die werd gebruikt voor wereldbeker winnende fietsen en richtten zich op de kleinste details om een ongekende rijkwaliteit te realiseren. Specialized houd rekening met ieder contactpunt om de ultieme eerste fiets te creëren.

Gemaakt door rijders, voor kleine rijders

Bij Specialized hebben ze 45 jaar ervaring toegepast op het hoogste prestatie niveau. Gebruik makend van vooraanstaande innovaties en technologieën heeft het fietsmerk een fiets opgebouwd voor de aller kleinste rijders. Het resultaat? Voor de eerste keer ooit kunnen kinderen dezelfde technologie ervaren die is ontwikkeld voor de wereldbeker winnende fietsen. Een volledig carbon loopfiets.

Het begon allemaal met een schets

Als wielrenners op een carbon fiets rijden voor snelheid en uithoudingsvermogen, dan zouden kinderen dat ook moeten doen. Als mountainbikers zadels gebruiken met weinig wrijving voor de ruwe paden, dan moeten kinderen dan ook. Zo vindt Specialized. Toen de designers de schets tot leven zagen komen in de carbon mal was het duidelijk: dit belachelijk kleine, super unieke project was veel te leuk om te laten schieten.

Superlicht met een reden

Het is de enige carbon kinderfiets die Specialized ooit gemaakt heeft, en dat is logisch. Kinderen verdienen fietsen die licht, direct en gemakkelijk te bedienen zijn. Gewicht, stijfheid en het absorberen van schokken spelen een rol in dit unieke product. Ze hebben niet alleen gezorgd voor een carbon frame, voorvork en stuur. Maar ook de carbon wielen en banden zijn zo licht mogelijk gemaakt.

Het perfecte kinderformaat

De meeste kinderfietsen komen in standaard maten. Maar de beste rit begint volgens Specialized bij dezelfde standaarden die volwassen mensen hebben: een formaat dat past, goed kwaliteit en de beste technieken. Om die reden heeft Specialized het carbon frame gecombineerd met de meest geschikte componenten.

Kinderen verdienen meer

Bij Specialized hebben ze respect voor kinderen, en -om de ontwikkeling van de nieuwe generatie fietsers ten goede te komen- vindt het fietsmerk dat kinderen het beste van het beste verdienen. Specialized heeft de ultieme eerste fiets ontwikkeld om een leven lang fietsen te beginnen. Aan het eind van de dag is deze fiets voor hen ontwikkeld.

Beschikbaarheid en prijs

Deze bike is vanaf 3 december beschikbaar. Check de website van Specialized. De prijs is €999,-.

 van