21-09-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

De ultieme lockdown fotoshoot in bikini

Ik geloof dat de moeite die je moet doen om iets te bereiken meer waarde heeft dan de uiteindelijke overwinning. Als een atleet ben ik altijd bezig om mezelf te pushen om buiten je comfortzone te komen. Je comfortabel voelen in oncomfortabele omstandigheden is altijd een uitdaging. Hetzelfde gaat min of meer op voor de pandemie die nu heerst. Niemand verwachtte dat het zo lang zou duren. Ikzelf zat in een achtbaan van emoties. In het begin vond ik het best fijn om even rustig aan te doen. Even niet inpakken-uitpakken, reizen van land naar land, van tijdzone naar tijdzone. Even geen fotoshoots en wedstrijden. Altijd onderweg zijn is erg vermoeiend. Dus een break was best welkom, maar na een tijdje kreeg ik het toch op mn heupen. En na enkele maanden miste ik het enorm.

Gelukkig kon ik op een gegeven moment een ticket boeken om begin januari naar Kaapstad te gaan, maar vlak voordat ik zou vertrekken werden alle vluchten geannuleerd. Ik moest de koude Britse winter trotseren. Dat was voor mij alweer tien jaar geleden dat ik een volledige winter in Engeland was. Dus ik voer met m’n zes millimeter dikke wetsuit, surfschoentjes, hood en handschoenen op m’n locale spot Lytham St Annes in het noordwesten van Engeland. Niet het meest sexy om op de foto te zetten. Dat pushte mij om creatief te zijn. En uiteindelijk kwam ik met dit idee: de ultieme lockdown fotoshoot in bikini.

#Stay Local Shred Local is het motto, maar wat als ik dit motto nog extremer neem en indoors ga ‘kitesurfen’. Ik trommelde wat mensen op en we begonnen het idee verder uit te werken. Een vriendin van mij heeft een fitnesszaal die niet gebruikt werd. Die konden we gebruiken als fotostudio. M’n vader Pete is nogal handig en knutselde een touwwerk aan het dak waar ik aan hing met mij trapeze. Via Instragram vond ik Chris Priestley, een fotograaf die goed was in studioshoots en handig is met Photoshop. Hij was super enthousiast over het idee en wilde graag meedoen. 

Het was best lastig om allerlei verschillende kitemoves met grabs te doen hangend aan je trapeze. Mijn buikspieren hadden het zwaar en ik moest om de tien seconden even stoppen om bij te komen. Dit was de hardste workout die ik ooit gedaan heb! M’n broer Joseph bediende de rookmachine om sfeer te krijgen in de foto’s. M’n vader richtte een bladblazer op me zodat mijn haren rond waaide. Sara van Pretty Strong Fitness gooide water naar me voor de surfy touch. En Rebecca zorgde ervoor dat ik er nog een beetje knap uitzag. De shoot kostte veel moeite en was buiten mijn comfortzone, maar ik ben er ontzettend blij mee.

Dit verhaal over ‘’De ultieme lockdown fotoshoot in bikini” komt uit Access #2 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van