16-11-2023 - Nieuws, Wielrenblad

De Velocio Lifestyle Wear collectie

Velocio brengt nieuwe lifestyle-items uit die warmte en praktische stijl bieden voor de wintermaanden. Zijn technische fietscollectie is geprezen door media, fietsers en ambassadeurs, en die kenmerken worden overgebracht naar de Lifestyle Wear.

Het merk uit Londonderry brengt nu niet alleen zijn mentaliteit en kennis, maar ook gerecyclede stoffen en natuurlijke vezels naar zijn lifestyle-collectie, waar Merinowol de casual lijn tot een ideale metgezel maakt voor alles, van sportschool sessies tot rustige stretch oefeningen thuis, bestaande uit drie hoofditems:

  • De Wo/Men’s Recon Merino Sweat Pant, met 285 gsm zwaar Merinowol-fleece gevoerde gerecyclede stof
  • Wo/Men’s Recon Merino Crew Sweatshirt, 285 gsm zwaar Merinowol-fleece gevoerde gerecyclede stof
  • Wo/Men’s Recon Hoodie, merinowol blend zwaar fleece

De Wo/Men’s Recon Stealth Pant brengt een meer outdoor toon, met een PFAS-vrije DWR-behandelde stretchgeweven stof van MecTex. De broek wordt daarmee een ideale woon-werkverkeer metgezel, met een onderhoudsvriendelijke stof die zelfs de beste kantoordagen ten goede zal komen, terwijl je ook de fietstocht door de stad kunt maken.

Een ander item dat opvalt voor de winterse binnensessies is de Women’s Stealth Legging, met ultrahoog 50 gauge microvezel compressiestof.

Velocio zal zijn Lifestyle-lijn voor 2024 uitbreiden, meer items en kleuren aan de collectie toevoegen en tegelijkertijd de technische details behouden.

Over Velocio

Velocio is opgericht in 2014 met de lancering van een damescollectie. Sindsdien wordt hun aanpak gedreven door drie pijlers: het creëren van betere kleding, zich committeren aan een hogere standaard en het creëren van een gemeenschap.

Verantwoordelijkheid staat centraal in het bedrijf, en Velocio probeert altijd de meest milieuvriendelijke leveranciers te vinden, waarbij ze gerecyclede stoffen gebruiken wanneer mogelijk en biologisch afbreekbare verpakkingen in hun verzendmaterialen. Bovendien volgt hun productiepartner de EU-arbeidsrichtlijnen, die toezicht houden op arbeidsvoorwaarden, discriminatie, gelijke beloning en de bescherming van zwangere werknemers.

Velocio is het enige lid van de organisatie 1% for the Planet in de fietsindustrie.

 van